Skip to main content
επιδόματα μακροχρόνια άνεργους

Εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόβει παροχές και επιδόματα ανεργίας, με αντικοινωνική δημιουργική λογιστική, αποκρύπτοντας τους μακροχρόνια άνεργους. Μείωση επιδομάτων και ανέργων…

Με το στανιό η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει και να παρουσιάσει την αλλοίωση των στοιχείων ως πραγματικότητα, προκειμένου να μειωθούν όσο γίνεται οι χαώδεις διαφορές στην καταγραφή μεταξύ ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ που φτάνουν τις 600.000.

Ενδεικτικά, τον Δεκέμβριο του 2021 η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε 596.000 ανέργους ενώ την ίδια χρονική στιγμή ο ΟΑΕΔ 1.100.000. Οι λόγοι είναι προφανείς. Να μην διαψευστεί το κυβερνητικό αφήγημα για μείωση της ανεργίας και να μην φανεί η μεγάλη μείωση των εσόδων του ΟΑΕΔ εξαιτίας της μείωσης των εισφορών και της άρνησης της κυβέρνησης να τον στηρίξει οικονομικά, σε βάρος των ανέργων και των κοινωνικών προγραμμάτων του οργανισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι ο απώτερος σκοπός της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, στη λογική Πισσαρίδη ότι «οι άνεργοι ευθύνονται για την ανεργία τους», είναι η απαξίωση του ΟΑΕΔ και η περικοπή των προγραμμάτων και επιδομάτων. Ο προσανατολισμός του πακτωλού των πόρων της κατάρτισης του Ταμείου Ανάκαμψης, που ξεπερνούν το ένα δις ευρώ, να πάει στα ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό ακριβώς ανακοίνωσε ο κύριος Χατζηδάκης με το νόμο που θα φέρει σε διαβούλευση, ώστε να συμπληρώσει έτσι την αντεργατική και αντικοινωνική αντιμεταρρύθμιση του. Την απάντηση θα τη λάβει από τον κόσμο της εργασίας που ζει στην επισφάλεια, τους χιλιάδες ανέργους που είναι αόρατοι για την κυβέρνηση και την κοινωνική πλειοψηφία που υποφέρει από την κρίση και τις κυβερνητικές επιλογές και επιδιώκει την πολιτική και κοινωνική αλλαγή για μία προοδευτική διέξοδο και προοπτική.

Άννα Βαγενά




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...