Skip to main content
Βαγενά δωρεάν μαστογραφίες

Φαίνεται ότι η ντροπή είναι άγνωστη λέξη για τον Πρωθυπουργό, ο οποίος στην απέλπιδα προσπάθειά του να παρουσιάσει κοινωνικό έργο, παρουσιάζει για 3η φορά την δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για τις γυναίκες από την 1η Ιουλίου.

Το εξωφρενικό είναι ότι, οι δωρεάν μαστογραφίες είχαν θεσμοθετηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2017, ύστερα από αίτημα βουλευτριών όλων των κομμάτων, μεταξύ αυτών και εμού προσωπικά.

Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη να παρουσιάζει αυτό το πρόγραμμα για δικό του για 3η συνεχόμενη φορά. 1η φορά το 2020, όταν είχε τότε αναφερθεί στην ψηφιακή μαστογραφία σαν να επρόκειτο για ζήτημα που δήθεν τέθηκε για πρώτη φορά σε νομοθετικό πλαίσιο, 2η φορά τον Απρίλιο του 2022 και μάλιστα πετσοκομμένο, διότι με νόμο που ψήφισε η κυβέρνησή του την 1η Απριλίου 2022, δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες θα κάνουν μόνο οι γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών, ασφαλισμένες, που δεν θα έχουν ασθενήσει με καρκίνο του μαστού και μόνο μία φορά το χρόνο. Και 3η φορά το παρουσίασε χθες με βαρύγδουπο τρόπο, καπηλευόμενος μάλιστα το όνομα της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Και έπεται συνέχεια… Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ίσως το παρουσιάσει και για 4η φορά.

Αντί άλλου σχολίου, θα παραθέσω τη χθεσινή απάντηση, μετά τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, του κ. Νίκου Βοσδογάνη, ενός εκ των στενότερων συνεργατών της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, όπου επικρίνοντας τον Πρωθυπουργό λέει «Ο κ. Μητσοτάκης για μία φορά ακόμη έκανε σόου με το πρόγραμμα προληπτικών μαστογραφιών, το οποίο είναι δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ από το 2017, μετρό που πήρε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Άννα Βαγενά




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...