Skip to main content
αγροτικό πετρέλαιο

Τα τελευταία 24ωρα η συζήτηση στα χωριά δεν είναι άλλη από την απογοήτευση που εκφράζουν οι επαγγελματίες του αγροτικού χώρου για την έκβαση της όλης υπόθεσης. 

Σ’ αυτό το κλίμα οι πληροφορίες του Agronews κάνουν λόγο για εσπευσμένη συμπληρωματική πληρωμή, το ταχύτερο δυνατόν, έτσι ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις και να γλυκάνει η πίκρα που εισέπραξε ο κόσμος της παραγωγής. 

Οι πληρφορίες θέλουν την ΑΑΔΕ να έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασία επανέλεγχου της κατάστασης πληρωμών για την υπόθεση του αγροτικού πετρελαίου, αφού εκτός από τους απλήρωτους λόγω IBAN και Μητρώου, αρκετοί ήταν οι δικαιούχοι αγρότες που είτε δεν πληρώθηκαν καθόλου είτε πήραν μικρότερο ποσό από αυτό που προκύπτει βάσει της λίστας ετήσιας κατανάλωσης.  

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ΑΑΔΕ να υπολογίζει εκ νέου τα τελικά ποσά, με την συμπληρωματική πίστωση να προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα. Ενδεικτική της κατάστασης αυτής, είναι αγρότης συνομιλητής της Agrenda ο οποίος έλαβε γύρω στα 500 ευρώ ενίσχυση για 160 στρέμματα καλλιέργειας εκ των οποίων τα 80 είναι καλαμπόκι και τα 80 βαμβάκι. Στην περίπτωσή του η πληρωμή θα έπρεπε να διαμορφώνεται στα περίπου 951 ευρώ. 

Η αγανάκτηση στους κόλπους των αγροτών είναι μεγάλη μετά την πίστωση της περασμένης Τετάρτης 31 Αυγούστου. Τόσο η χρονική απόσταση από την εξαγγελία μέχρι την πίστωση του ποσού, όσο και το γεγονός ότι ένας στους τρεις παραγωγούς έμειναν απλήρωτοι ενώ αρκετοί πήραν λιγότερα χρήματα από όσα περίμεναν έχουν καλλιεργήσει έναν μεγάλο αναβρασμό στα αγροτικά κέντρα. Βάσει υπολογισμών, το ποσό της επιστροφής, όπου πιστώθηκε ατόφιο, αντιστοιχεί στο 5% της συνολικής δαπάνης των αγροτών για πετρέλαιο φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι προθεσμία έως τις 30 Οκτωβρίου για να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσουν για το IBAN την ΑΑΔΕ, έχουν οι επαγγελματίες αγρότες που δεν εισέπραξαν τελικά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Πηγή




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...