Skip to main content
Ρένα Καραλαριώτου επέτειος απελευθέρωσης Λάρισας

«Σήμερα η πόλη μας η Λάρισα γιορτάζει την απελευθέρωση της από τον Οθωμανικό ζυγό και την ενσωμάτωση της στο Ελληνικό κράτος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις, όπως είναι η σημερινή, αναδεικνύουν τη συλλογική συνείδηση και αποτελούν ευκαιρία εθνικού αναστοχασμού, για  να θυμόμαστε τη διαδρομή μας, την ιστορία, το ένδοξο παρελθόν μας και με αυτή την παρακαταθήκη να πορευθούμε, ώστε να επιβιώνουμε στα δύσκολα και να προσφέρουμε στις επόμενες γενιές ένα ένδοξο μέλλον».

Τα παραπάνω τονίζει σε μήνυμα της, για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τον οθωμανικό ζυγό, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ. Λαρισαίων, κ.Ρένα Καραλαριώτου, η οποία παρευρέθηκε στην επίσημη Δοξολογία , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και στην επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο της επιτύμβιας πλάκας , συνοδευόμενοι από τους δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Παπαποστόλου και Φώτη Τζατζάκη .

«Κυριακή, 31 Αυγούστου 1881,  πριν  από  141 χρόνια, ο ελληνικός στρατός, με επικεφαλής τον στρατηγό Σκαρλάτο Σούτσο, εισέρχεται θριαμβευτικά στην πόλη μας και γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους.  Η πόλη απολαμβάνει ένα απέραντο πανηγύρι ελευθερίας και όλοι χύνουν δάκρυα ευγνωμοσύνης για τον απελευθερωτή ελληνικό στρατό .  

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, με τον εξ Ανατολών κίνδυνο και τον Τουρκικό αναθεωρητισμό να επιμένει σε προκλητική αλλοίωση της ιστορίας και του διεθνούς δικαίου, είναι επιτακτική ανάγκη οι Έλληνες να προτάξουμε εθνική ομοψυχία, υψηλό φρόνημα και αλληλεγγύη » καταλήγει στη δήλωση της η κ.Καραλαριώτου.




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...