Skip to main content
Άννα Βαγενά Καρκίνος Μαστού

Με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας, κ. Άννα Βαγενά, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, να μην αμελούν τον ετήσιο έλεγχο και να βρίσκουν το θάρρος να κάνουν τακτικά την ψηφιακή μαστογραφία, γιατί ο έλεγχος είναι η καλύτερη πρόληψη κατά της νόσου, αλλά και να μιλούν για την αρρώστια τους, αν αυτή τις επισκεφθεί, να μην την κρύβουν.

Τον Οκτώβριο 2016, μία ταπεινή μου προσπάθεια ευοδώθηκε και οι γυναίκες-μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου βάλαμε στην άκρη τις πολιτικές μας διαφωνίες και τις ιδεολογικές μας διαφορές και ενώσαμε τις φωνές μας για αυτόν τον σκοπό. Συγκεκριμένα, όσες γυναίκες ανήκαμε στις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (ΔΗΜ/ΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ), ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και Ε/Κ συνυπογράψαμε και απευθύναμε από κοινού υπόμνημα προς τον τότε Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας να ενταχθεί η ψηφιακή μαστογραφία στις εξεταστικές μεθόδους που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, πράγμα το οποίο επετεύχθη.

Μία από αυτές τις γυναίκες ήταν και η Φώφη Γεννηματά, που πολέμησε με γενναιότητα τον καρκίνο από πολύ νεαρή ηλικία, και η οποία έφυγε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Μαστού το 2021, έχοντας όμως δώσει μέσα από την προσωπική της πορεία δύναμη και κουράγιο σε όσες γυναίκες δίνουν κι εκείνες αυτή τη δύσκολη μάχη.

Έτσι, δε μπορούμε παρά να καταδικάσουμε την παρούσα κυβέρνηση που εξαίρεσε από τη διενέργεια της δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας τις γυναίκες κάτω των 50 και άνω των 70 ετών, όπως κι εκείνες που έχουν προσβληθεί από την αρρώστια την τελευταία πενταετία, καταργώντας το νόμο που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το 2017.

Στην πράξη και όχι στα λόγια, λοιπόν, φαίνεται ποιοι νοιάζονται πραγματικά για τη δημόσια υγεία και για την πρόληψη και τη φροντίδα των διαφόρων ασθενειών».




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...