Skip to main content
Άννα Βαγενά καλάθι της εξαπάτησης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει γονατίσει τον κόσμο με την ακρίβεια και η χώρα μας σημειώνει τη μία αρνητική πανευρωπαϊκή «πρωτιά» μετά την άλλη: στον πληθωρισμό, στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης. Μόνο μέσα στο 2022, τα νοικοκυριά που ζουν με τον βασικό μισθό, είδαν ότι η αγοραστική τους δύναμη μειώθηκε κατά 40% ενώ και οι αγρότες του νομού μας βιώνουν την καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο πετσί τους.

Η κυβέρνηση με επικοινωνιακά κόλπα και κακοστημένα τηλεοπτικά σόου επιχειρεί να παρουσιάσει ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα λύσει το πρόβλημα της μη αντιμετωπίσιμης ακρίβειας, παρόλο που το σούπερ μάρκετ, με τις ακραίες ανατιμήσεις, έχει γίνει εφιάλτης για τους περισσότερους πολίτες και την ευθύνη γι’ αυτό την έχει αποκλειστικά η ίδια, που δεν ελέγχει την αισχροκέρδεια και δε μειώνει τον ΦΠΑ στα είδη διατροφής.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι στελέχη και βουλευτές της έχουν, όπως φαίνεται, «βάλει στο μάτι» την πρώτη κατοικία και τις περιουσίες των πολιτών μέσω των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το πλιάτσικο στην ενέργεια με τα αμύθητα υπερκέρδη των φίλων της παρόχων, που η ίδια τροφοδοτεί, το πλιάτσικο των στελεχών της στα δημόσια ταμεία, τη λεηλασία στις συντάξεις και τους πετσοκομμένους μισθούς των εργαζομένων.

Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η υιοθέτηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να μειωθεί δηλαδή ο ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6% και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα ευρωπαϊκά επιτρεπτά όρια και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, να μπει πλαφόν στις τιμές στην ενέργεια και να φορολογηθούν άμεσα τα υπερκέρδη.

Ο τόπος χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή, που ο κόσμος φωνάζει ότι την έχει ανάγκη, με μια νέα κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να μπορέσει η κοινωνία να πάρει ανάσα και να ορθοποδήσει.

Άννα Βαγενά




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...