Skip to main content
de minimis σε μήλα και ροδάκινα

Αρχές Φεβρουαρίου θα πληρωθούν οι ενισχύσεις de minimis στους παραγωγούς μήλων για όσες ΔΑΟΚ έχουν καταθέσει τα στοιχεία στο ΥπΑΑΤ.

Αυτό ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, από την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας, την Κυριακή (8 Ιανουαρίου). 

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει ανακοινωθεί από το ΥπΑΑΤ ότι θα καταβληθεί de minimis 300 ευρώ ανά στρέμμα στους μηλοπαραγωγούς της Λάρισας, ενώ οι ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας έχουν καταθέσει τα στοιχεία για την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών, εξαιτίας της απώλειας εισοδήματος που έχουν.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην ομιλία του ανακοίνωσε τις παρεμβάσεις στήριξης στις δενδρώδεις καλλιέργειες. Συγκεκριμένα μίλησε για στήριξη της Κυβέρνησης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν από τον παγετό της άνοιξης του 2021 που έπληξε τις δενδρώδεις καλλιέργειες και είχε βαρύ κόστος για τον αγροτικό κόσμο, τους συνεταιρισμούς και τις επιχειρήσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Λάρισας.

Οπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιάννης Βράνας, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και Γραμματέας Αγροτικού Συνεταιρισμού Διαβατών, ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, «όσον αφορά τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού στα πυρηνόκαρπα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι παίρνουν στοιχεία από τον ΕΛΓΑ και καταγράφονται οι ποικιλίες που είχαν ζημιές και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ποσά της ενίσχυσης. Οι πληρωμές στους ροδακινοπαραγωγούς θα γίνουν και αυτές στις αρχές Φεβρουαρίου». 

Παϊσιάδης Σταύρος (Πηγή)



Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...