Skip to main content
Χαρακόπουλος χορός Καλαρρυτινών

«Οι παραδοσιακοί χοροί τι μας θυμίζουν; Ότι αυτός ο τόπος, ο μικρός, ο μέγας, που έλεγε ο ποιητής, έρχεται από πολύ μακριά. Έχει περάσει πολέμους, δοκιμασίες, κατοχές, πείνες, εμφυλίους. Κι όμως στάθηκε όρθιος. Και σήμερα, λοιπόν, παρά τις δυσκολίες μπορούμε να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λάρισας Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από την πρόεδρο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Καλαρρυτινών «οι Καλαρρύτες», κα Όλγα Γκλώνα-Κυριακάκη στον ετήσιο χορό του Συλλόγου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση. Όπως χαρακτηριστικά είπε «χαίρομαι πραγματικά γιατί η μαζική αυτή συμμετοχή δείχνει πόσο μας είχανε λείψει τα δύο χρόνια της κρίσης οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες να βρισκόμαστε». Ενώ, απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχο Γεώργιο Φασούλα, υπογράμμισε ότι η μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση μάρτυρα «και πόσο δεμένοι είστε αρχηγέ με τις ρίζες σας, με τον τόπο καταγωγής σας, με το όμορφο χωριό σας, τους Καλαρρύτες.

Ζούμε σε καιρούς ταραγμένους, κλιμάκωση τουρκικής απειλής, πανδημία, πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας. Αυτές οι εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία να ανατρέξουμε στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας, μας θυμίζουν ότι αυτός ο τόπος, ο μικρός, ο μέγας, που έλεγε ο ποιητής, έρχεται από πολύ μακριά. Έχει περάσει πολέμους, δοκιμασίες, κατοχές, πείνες, εμφυλίους. Κι όμως στάθηκε όρθιος. Και σήμερα, λοιπόν, παρά τις δυσκολίες μπορούμε να ατενίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον

Πολλά συγχαρητήρια στον Σύλλογο και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι μεταλαμπαδεύει στα μέλη του, με τους χορούς, τα τραγούδια την αίσθηση του ανήκειν, που ενισχύουν όλες αυτές οι πρωτοβουλίες -στα μικρότερα παιδιά που ντύνονται με τις παραδοσιακές στολές- την αίσθηση της εθνικής συνείδησης, της ελληνικότητας.

Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό σε καιρούς ταραγμένους που ζούμε. Καλή χρονιά με υγεία και ειρήνη!»




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...