Skip to main content
Βασίλης Κόκκαλης ΣΚΑΙ

Σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών άφησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

«Το σίγουρο είναι ότι άκουγαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον κ. Χατζηδάκη. Βγήκαν επίσημα στοιχεία. Είναι ύποπτος τέλεσης αδικήματος ο κ. Χατζηδάκης ή ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Γιατί τους παρακολουθούσαν; Δεν πρέπει να το μάθει ο Ελληνικός λαός; Γιατί παρακολουθούσαν έναν κορυφαίο υπουργό;» διερωτήθηκε ο κ. Κόκκαλης

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό αφήγημα στο δρόμο προς τις κάλπες, ο Λαρισαίος πολιτικός σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση ακολουθεί τη θεωρία του μικρότερου κακού. Δε λέει ότι τα κάνει όλα καλά, απλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν χειρότερος. Χωρίς προτάσεις για την ακρίβεια και την αισχροκέρδειας. 22 ευρώ το μήνα market pass φθάνουν; Όχι. Στα δάνεια, υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας; Όχι. Η φθηνή στέγη αφορά τους νέους που παίρνουν 600 και 700 ευρώ; Όχι. Άρα όλοι οι νέοι σήμερα με ετήσιο εισόδημα 10.000 και 12.000 ευρώ είναι εκτός προγράμματος της κυβέρνησης για τη φθηνή στέγη».

Ο κ. Κόκκαλης είπε επίσης πως «σήμερα η κοινωνία περιμένει γιατί ενώ ο κτηνοτρόφος δίνει το γάλα 1,7 ευρώ η φέτα κάνει 15 ευρώ το κιλό, γιατί το αμύγδαλο το πουλάει ο αγρότης 4 ευρώ το κιλό και στο σούπερ μάρκετ κάνει 20 ευρώ το κιλό. Σε αυτά μπορεί η κυβέρνηση να δώσει λύση;» ενώ σχολίασε σκωπτικά πως «το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι το καλάθι του νοικοκυριού. Οι Ενώσεις Καταναλωτών και η πραγματικότητα λένε την αλήθεια».

Τόνισε τέλος πως «εμείς απαντάμε με προτάσεις… Ψηφίσαμε τις 120 δόσεις. Γιατί η κυβέρνηση δεν τις επαναφέρει; Δεύτερον, στα δάνεια να υπάρχει περισσότερη κάλυψη. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός έχει αποτύχει. Έχουν υποβάλλει αίτημα 60.000 και οι δικαιούχοι είναι 1.100. Έχει πετύχει; Ποια είναι η στήριξη της κοινωνίας που ακούμε;»




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...