Skip to main content
πρωθυπουργός κάλπες

Την 21η Μαΐου δείχνει πλέον η κυβερνητική πυξίδα για την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το βαρύ κοινωνικό κλίμα που έχει προκληθεί για την κυβέρνηση λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, θεωρούν επιβεβλημένη την αναθεώρηση του αρχικού εκλογικού χρονοδιαγράμματος. Υπό αυτό το πρίσμα, οι δεύτερες κάλπες, αν χρειαστούν, θα στηθούν στις 2 Ιουλίου, χωρίς να επηρεαστεί η διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων. Στην κυβέρνηση ουσιαστικά επιδιώκουν μόνο συμμαχία με τον χρόνο, ελπίζοντας στην υποχώρηση του συλλογικού τραύματος και της γενικευμένης οργής μέχρι την ώρα της κρίσης. Οι πρώτες σφυγμομετρήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου καθρεφτίζουν τη συλλογική αποδοκιμασία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς και καταρρίπτουν τις γαλάζιες γραμμές άμυνας που θεμελιώθηκαν στο «ανθρώπινο λάθος» και στην «κούφια» πρωθυπουργική συγγνώμη.

Καταλύτη για την οριστικοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού θα αποτελέσουν και οι αντιδράσεις στους δρόμους. Πηγές που βρίσκονται κοντά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον σημειώνουν ότι σε περίπτωση που οι κινητοποιήσεις των νέων προσλάβουν μόνιμα χαρακτηριστικά, θα επανεξεταστεί η εκδοχή της 9ης Απριλίου. Αν ο πρωθυπουργός καταλήξει σ’ αυτή την ημερομηνία, με βάση τις προβλέψεις του συντάγματος έχει περιθώριο για την προκήρυξη των εκλογών και τη διάλυση της Βουλής μέχρι τις 19 Μαρτίου.

Οι ίδιοι κύκλοι με έκδηλη ανησυχία σημειώνουν ότι «η “επανέκδοση” ενός κινήματος Αγανακτισμένων θα δηλητηριάσει περεταίρω την πολιτική ζωή» και προσθέτουν ότι σ’ αυτή την περίπτωση θα αναζητηθεί η γρηγορότερη διέξοδος στην κάλπη. Ήδη ο φακός του Μαξίμου είναι εστιασμένος στο μέγεθος της συμμετοχής στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, θεωρώντας πως αποτελούν «δείκτη» για την εξέλιξη των κοινωνικών αντιδράσεων. Η γαλάζια αναταραχή αποτυπώνεται μάλιστα στην εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου να ερευνηθούν οι ενέργειες της αστυνομίας στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα μετά το διαδικτυακό μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη, στο οποίο απέδιδε τιμή «στα νέα παιδιά που διαδήλωσαν βουβά και ειρηνικά», οι δυνάμεις των ΜΑΤ «έλουζαν» με χημικά τους διαδηλωτές.




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...