Skip to main content
αιτήσεις επιδότησης

Παράταση έως την 1η Φεβρουαρίου έλαβαν οι αιτήσεις για το Μέτρο 4.1.2 που αφορά την επιδότηση δαπανών αγοράς και εγκατάστασης αρδευτικών συστημάτων και φωτοβολταϊκών για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σύμφωνα με ενημέρωση του προϊστάμενου της Μονάδας Επενδύσεων, Θύμιου Τσιατούρα.

Οι αιτήσεις έληγαν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, ωστόσο η παράταση όπως αναφέρει το e-mail  ενημέρωσης δίνεται λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Σημειώνεται εδώ πως μέχρι στιγμής έχουν οριστικοποιηθεί στο σύστημα 314 αιτήσεις σε σύνολο 1.032 αιτήσεων για το Μέτρο προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ.

Yπενθυµίζεται πως δικαιούχοι του προγράµµατος είναι όλοι όσοι κατέχουν αγροτική εκµετάλλευση οποιασδήποτε έκτασης και την έχουν δηλώσει στο ΟΣ∆Ε του 2020, ανεξάρτητα αν είναι νέοι αγρότες, κατ’ επάγγελµα ή νεοεισερχόµενοι στον αγροτικό τοµέα. Εξαιρούνται οι άµεσα συνταξιούχοι και όσοι δεν διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενηµερότητα. Ο ενδιαφερόµενος µπορεί να επιδοτηθεί (40 έως 85% των δαπανών) για ένα πολύ µεγάλο εύρος επενδύσεων, όπως στάγδην άρδευση, γεωτρήσεις, δεξαµενές κ.λπ. Ο µέγιστος προϋπολογισµός που επιδοτείται για τα φυσικά πρόσωπα µπορεί να φτάσει έως τα 150.000 ευρώ.

Ο ενδιαφερόµενος µπορεί να επιδοτηθεί για ένα πολύ µεγάλο εύρος επενδύσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται η αγορά και εγκατάσταση αρδευτικών συστηµάτων α) στάγδην άρδευσης και β) µικροκαταιονισµού (έως 410 ευρώ το στρέµµα), δεξαµενές νερού, µηχανολογικός εξοπλισµός όπως π.χ. αγωγοί µεταφοράς που αποσκοπεί στην επαναχρησιµοποίηση των υδάτων για άρδευση, αλλά και ολοκληρωµένες λύσεις άρδευσης οι οποίες αφορούν γεωργία ακριβείας. Επιπλέον επιλέξιµες είναι γεωτρήσεις και πηγάδια-φρέατα αποκλειστικά αρδευτικής χρήσης συµπεριλαµβανοµένου του εξοπλισµού τους (π.χ. σωληνώσεις, αντλία, γεννήτρια, ηλεκτρολογικός πίνακας) και φωτοβολταϊκά συστήµατα (αυτόνοµα ή διασυνδεδεµένα) µε ή χωρίς φορητή αυτόνοµη διάταξη επαναφορτιζόµενων µπαταριών ιόντων λιθίου.

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...