Skip to main content
επιδοτήσεις ρεύμα και το φυσικό αέριο

Νέες επιδοτήσεις αναμένεται να δοθούν από την κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με το που θα φτάσουν οι επιδοτήσεις στους καταναλωτές γι αυτόν τον μήνα, έτσι ώστε να τεθούν υπό έλεγχο οι επιπτώσεις των αυξήσεων.

Τον περασμένο μήνα οι τιμές χονδρεμπορικής ρεύματος παρουσίασαν μια πολύ μικρή μείωση, ενώ προς τα κάτω εξακολουθούν να κινούνται και τον Φεβρουάριο.

Έτσι, τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας η μέση τιμή έκλεισε στα 227.30 ευρώ/MWh από 235,38 ευρώ/MWh, ενώ τις πρώτες μέρες του μήνα κυμαίνεται στα επίπεδα των 200 ευρώ.

Λογαριασμοί ρεύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει επιδοτήσεις οι οποίες θα είναι ελάχιστα μικρότερες στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος. Όπως όλα δείχνουν, για τις πρώτες 150 kWh η επιδότηση θα φτάνει στα 0,15 ευρώ ανά kWh ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 0,16 ευρώ.

Για τις επόμενες 150 έως 300 kWh το ύψος της ενίσχυσης θα είναι στα 0,11 ευρώ/kWh έναντι 0,12 τον Ιανουάριο.

Η μέση μηνιαία επιδότηση για λογαριασμό 300 kWh θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ αντί για 42 ευρώ τον περασμένο μήνα. Και για τον Φεβρουάριο οι επιχορηγήσεις θα γίνουν για την κύρια κατοικία των οικιακών καταναλωτών και κλιμακωτά, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, με βάση την κατανάλωση.

Όσον αφορά τους λογαριασμούς που δεν αφορούν νοικοκυριά, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μεταβάλλει την επιχορήγηση των 65 ευρώ/MWh.

Αφορά αγροτικά, επαγγελματικά, εμπορικά, βιομηχανικά και λοιπές χρήσεις. Αν και είχε ανακοινωθεί η χορήγηση της ενίσχυσης με βάση κριτήρια, εντούτοις η Ευρ. Επιτροπή δεν έχει ακόμη εγκρίνει την ελληνική πρόταση.

Φυσικό αέριο

Στον τομέα του φυσικού αερίου, οι πληροφορίες λένε πως το ύψος της κρατικής επιχορήγησης θα είναι το ίδιο, δηλαδή 20 ευρώ ανά MWh όπως και η έκπτωση της ΔΕΠΑ Εμπορίας στα 20 ευρώ ανά MWh.

Ελαφρώς χαμηλότερη θα είναι η επιχορήγηση για τα μη οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου. Αναμένεται να είναι στα 20 ευρώ ανά MWh αντί για 30 τον Ιανουάριο.
politic

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...