Skip to main content
Χρήστος Κέλλας εκλογές Λάρισα

«Η ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας και τα πολλαπλά οφέλη στην περιβαλλοντική αναβάθμιση, την ύδρευση, την άρδευση, την αντιπλημμυρική θωράκιση και τον τουρισμό ολόκληρης της περιοχής, αναδεικνύουν την αναγκαιότητα του έργου της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο προς τον θεσσαλικό κάμπο».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την επιστημονική - ενημερωτική ημερίδα, με θέμα την ανασύσταση της Λίμνης Κάρλας και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, με διοργανωτές, το Γυμνάσιο – ΛΤ Αρμενίου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Europe Direct και τον Δήμο Κιλελέρ, τους οποίους και συνεχάρη.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, με ειδική αναφορά, εξήρε την συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στην υλοποίηση του έργου, τονίζοντας:

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικής αποκατάστασης στα Βαλκάνια, που, με ευρωπαϊκά κονδύλια, πήρε σάρκα και οστά, χάρη στην υπομονή και το όραμα του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, τον οποίο και συγχαίρω.

Για μια ακόμη φορά, η συνέργεια φέρνει αποτελέσματα και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε για την υλοποίηση και άλλων σημαντικών περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών έργων στον θεσσαλικό κάμπο».

Ο Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την ημερίδα, αναφέρθηκε στις “δυσοίωνες”, όπως τις χαρακτήρισε, προβλέψεις για το μέλλον του θεσσαλικού κάμπου, που βρίσκεται στο επίκεντρο των αρνητικών επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ορθολογικότερη χρήση των υδάτινων πόρων, επισημαίνοντας:

«Οι νέες προκλήσεις στη γεωργία και την υδροηλεκτρική ενέργεια, αποτελούν θέματα μείζονος σημασίας για το μέλλον του τόπου μας. Η Θεσσαλία, ήδη, βρίσκεται αντιμέτωπη με την ξηρασία και την ερημοποίηση.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεπεραστούν νομικά και γραφειοκρατικά κωλύματα για τη μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο, για την κάλυψη του ελείμματος στο υδατικό ισοζύγιο της Θεσσαλίας.

Η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη, τη στιγμή, μάλιστα, που η υλοποίηση του έργου έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και συνδέεται άμεσα με τις ανάγκες της οικονομίας, της κοινωνίας, αλλά και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Θεσσαλίας.

Με προπομπό τα πολλαπλά οφέλη της ανασύστασης της Λίμνης Κάρλας, προχωρούμε για την επίτευξη του τελικού στόχου».

Τέλος, απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές του Γυμνασίου – ΛΤ Αρμενίου, τόνισε:

«Είστε η γενιά, που καλείται να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που προηγούμενες προκάλεσαν. Η αλλαγή του τρόπου ζωής, ο σεβασμός στο περιβάλλον και η απόκτηση οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, αποτελούν μονόδρομο για αναστροφή της κατάστασης». 

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...