Skip to main content
Ευύδριο Φαρσάλων ο Χρήστος Κέλλας

Για τις ζημιές που προκάλεσε σε μία σειρά αγροτικών προϊόντων η πρόσφατη χαλαζόπτωση στην επαρχία Φαρσάλων, αλλά και για την πορεία των εκκρεμών αποζημιώσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα της περσινής χρονιάς, συζήτησε με Φαρσαλινούς παραγωγούς, στο Ευύδριο, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Αντίστροφη μέτρηση για πληρωμές

Όπως έγινε γνωστό, κοινότητες όπως το Μικρό και Μεγάλο Ευύδριο, ο Αγιος Γεώργιος, το Βασιλί, το Ανωχώρι, το Κατωχώρι και η Κρήνη, βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα», με την χαλαζόπτωση να προκαλεί ζημιές σε βαμβάκια, ψυχανθή, δημητριακά, τομάτα, σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο, στην οποία οι αγρότες, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα.

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι οι παραγωγοί κριθαριού, ο αλωνισμός του οποίου θα ξεκινούσε σε λίγες μέρες, σε μία χρονιά, μάλιστα, στην οποία καταγράφονται υψηλές τιμές.

Ο Λαρισαίος πολιτικός γνωστοποίησε σε Συνεταιριστές και αγρότες, την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ότι μέσα στον Ιούνιο θα εκταμιευθούν 987.000 ευρώ για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, στα Φάρσαλα, από τις περσινές, ακραίες καιρικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, δρομολογείται η ενίσχυση του ΕΛΓΑ Λάρισας με 15 εποχικούς υπαλλήλους, προκειμένου να “τρέξουν” οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις για τις πρόσφατες ζημιές.

Αναμένουν αποζημιώσεις του Ιανού

Ακολούθως, οι Φαρσαλινοί παραγωγοί, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Κέλλα για τις ενέργειές του, σχετικά με τις εκκρεμείς αποζημιώσεις του ΄21, αναφέρθηκαν  στις καθυστερήσεις καταβολής των αποζημιώσεων για τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν στην επαρχία Φαρσάλων, από τη θεομηνία του “ΙΑΝΟΥ”.

Ο κ. Κέλλας, τους ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση, που είχε με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως η διαδικασία καταβολής του συνόλου της αποζημίωσης προς τους δικαιούχους, που έχει καθοριστεί σε ποσοστό 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο βουλευτής της ΝΔ δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει εκ νέου με τον κυβερνητικό παράγοντα, αναγνωρίζοντας ότι στην παρούσα φάση, λόγω και της εισαγόμενης ακρίβειας, οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και η κυβέρνηση οφείλει να επισπεύσει κάθε διαδικασία εκκρεμών πληρωμών.   

Στη συνάντηση με τον κ. Κέλλα, συμμετείχαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Ευυδρίου, Νίκος Γούσιος, Βασιλί, Γιώργος Μπόγκας, Υπέρειας, Μπάμπης Σκαντζούρης και Πολυνερίου, Μιχάλης Ντάφος, ο πρ. Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Νίκος Γκατζόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γκέβρος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ενιπέας» Θανάσης Καραΐσκος και παραγωγοί της επαρχίας.  

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...