Skip to main content
έκθεση 1ου Eιδικού Δημοτικού Σχολείου (ΔΑΔ)

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης του 1ου Eιδικού Δημοτικού Σχολείου (ΔΑΔ) «Ισορροπίες» που αποτελούνταν από καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών και των μαθητριών της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας εστιάζοντας στην αξιοποίηση της Τέχνης σε εκπαιδευτικό πλαίσιο που αποτυπώνεται στη συγκεκριμένη έκθεση  αναφέρει  ότι: «Η  αξιοποίηση της Τέχνης σε εκπαιδευτικό πλαίσιο συνάδει με τους βασικούς σκοπούς της Εκπαίδευσης που αφορούν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και των μαθητριών και στην καλλιέργεια της δημιουργικότητάς τους. Η Τέχνη μπορεί να λειτουργήσει ως τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών. Αποτελεί μια καινοτόμα και εναλλακτική διδακτική μέθοδο μέσω της οποίας μπορούμε στην εκπαιδευτική πράξη να ασχοληθούμε με  θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, την αποδοχή της ετερότητας και την υιοθέτηση θετικής στάσης απέναντι στη διαφορετικότητα. Παράλληλα, μπορεί να αξιοποιηθεί για τη διαθεματική ή διεπιστημονική προσέγγιση της γνώσης και να διαμεσολαβήσει θετικά στην πολύπλευρη ενίσχυση της νοημοσύνης. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο η αισθητική εμπειρία που βιώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες συνάδει με τον ολιστικό τρόπο μάθησης, υπό την έννοια ότι σχετίζεται με την αλληλεπίδραση της νοητικής με την ψυχολογική και τη συναισθηματική ανάπτυξη που πραγματοποιείται μέσω της δημιουργίας καλλιτεχνημάτων.

            Επιπρόσθετα, η ευρύτερη αξιοποίηση των έργων Τέχνης στο σύγχρονο ελληνικό σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης Εκπαίδευσης, καθώς κατά  κοινή παραδοχή κάθε καλλιτεχνικό έργο  αποτελεί μια δημιουργική έκφραση  πολυσχιδούς παιδευτικής αξίας.

               Ειδικότερα, έχει εύστοχα ειπωθεί ότι η Τέχνη μπορεί να διδαχθεί και μπορεί να διδάξει. Η αποτύπωση των ιδεών των μαθητών και των μαθητριών στις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες αποδεικνύει έμπρακτα τη συγκεκριμένη άποψη. Σήμερα όλοι εμείς αφενός θαυμάζουμε τα αξιόλογα έργα των παιδιών και αφετέρου  μέσα από τη «διαλεκτική επικοινωνία»  προσλαμβάνουμε τα μηνύματα που φέρουν και κατ’ επέκταση μαθαίνουμε για τη δική τους αλήθεια που απεικονίζεται μέσα σε αυτά και αποτελεί αποτύπωμα της φαντασίας τους, της δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικής τους φύσης».

             Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συγχαίρει δημόσια τους μαθητές και της μαθήτριες του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ),  τους μικρούς δημιουργούς που καλλιτέχνησαν τόσο πρωτότυπα, ιδιαίτερα και ευφάνταστα έργα, τους εκπαιδευτικούς και τις εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν σε αυτό το βιωματικό ταξίδι της Τέχνης και τον Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ), κ. Φωτίου που υποστήριξε την  προβολή των έργων των παιδιών στη συγκεκριμένη έκθεση.

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...