Skip to main content
Άννα Βαγενά Σκάνδαλο και όχι σκευωρία η Novartis!

Τι συνέβη προχθές, την Πέμπτη 30 του μηνός:

Το Δικαστικό Συμβούλιο πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το στημένο από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πολιτικό κατηγορητήριο για δήθεν σκευωρία Novartis.

Για μεγάλο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα μέλη της προανακριτικής του επιτροπής, δώσαμε συνεχείς μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας, σε αυτό που λέγαμε και γράφαμε «δεν μπορεί πότε το σκάνδαλο Novartis να θεωρηθεί σκευωρία». Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου αποτελεί κυριολεκτικά «βόμβα» που εκρήγνυται στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με πολιτική απόφαση των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων κατά Διαφθοράς (κ.κ. Τουλουπάκη, Τζούρα και Μανώλη).

Το βούλευμα είναι «βόμβα» γιατί κρίνει, αμετάκλητα πλέον, ότι οι «ενέργειες στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες». Δηλαδή, καταρρέει ολόκληρο το κατηγορητήριο που έστησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που τελικά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μία πολιτική δίωξη για να εξυπηρετούν τα πολιτικά τους σχέδια και κυρίως να ορθώσουν τοίχος στη διερεύνηση του τεράστιου σκανδάλου για τις παράνομες και αθέμιτες πρακτικές της Novartis. Τελικά ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Τουλουπάκη παραπέμπονται για υπόθεση άσχετη με τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας «το βούλευμα αθωώνει πλήρως όλους τους κατηγορούμενους από την κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων το συγκεκριμένο κατηγορητήριο της προανακριτικής. Τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. Επιχειρεί να καλύψει το σκάνδαλο. Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια. Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις. Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια; Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους κ. Μητσοτάκη».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου για άλλη μία φορά να παραπλανήσει την κοινωνία, φρόντισε να εξαπατήσει πρώτα τους φίλους της δημοσιογράφους, λέγοντας τους ψευδώς ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Τουλουπάκη διώκονται για κακούργημα στην υπόθεση Novartis, ώστε αυτοί με τη σειρά τους να εξαπατήσουν την κοινωνία.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους που βγήκαν ευθέως και κατήγγειλαν την εξαπάτησή τους από την κυβέρνηση, ενώ  ζήτησαν συγνώμη για αυτή την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Να δώσω συγχαρητήρια και να πω ένα μεγάλο μπράβο στην ερευνητική δημοσιογραφία που αποτελεί πυλώνα για την Ελευθεροτυπία και την Δημοκρατία.

Άννα Βαγενά

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...