Skip to main content
Αντιδράσεις στον Τύρναβο

Αντιδράσεις προκαλεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον Τύρναβο, η απόφαση της δημοτικής αρχής να μην επιτρέψει στην Άννα Βαγενά να ανεβάσει δωρεάν για το κοινό, την ιστορική παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου» τιμώντας έτσι την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Όπως η ίδια η Λαρισαία ηθοποιός και βουλευτής εξήγησε σε δήλωσή της, άπαντες οι δήμοι του νομού αποδέχθηκαν, αλλά «δυστυχώς μόνη εξαίρεση υπήρξε ο Δήμος Τυρνάβου, ο οποίος δεν φάνηκε πρόθυμος να αποδεχτεί την προσφορά μου. Προσπάθησα να πραγματοποιήσω την παράσταση στο Δαμάσι. Ούτε εκεί όμως κατέστη δυνατό να βρεθεί μια εξέδρα και καθίσματα (το μόνο που ζητούσα) για να γίνει η παράσταση».

Η απόφαση αυτή έχει βάλει στο στόχαστρο τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κόκουρα, τον οποίο καταγγέλλει η αντοπολίτευση.

Ενδεικτικά, ο δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας κ. Χρήστος Τσιόπας κάνει λόγο για «απίστευτη η συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Κόκουρα» συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων πως «ο Δήμαρχος δεν σεβάστηκε ούτε την ιστορία της παράστασης με θέμα την καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Σμύρνης ούτε την κ. Βαγενά η οποία είναι καταξιωμένη ηθοποιός του θεάτρου με ανυπέρβλητη προσφορά στο θέατρο και στον πολιτισμό. Ούτε φυσικά παραδειγματίστηκε από όλους τους άλλους Δημάρχους του νομού Λάρισας οι οποίοι δέχτηκαν και υποστηρίζουν την παράσταση.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέλιος Ροντούλης, ο οποίος μάλιστα ζητεί συγνώμη, τονίζει πως η απόφαση αυτή δεν εκφράζει τους πολίτες και την καλεί να ανεβάσει την παράσταση στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.

«Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, θέλω να σας ζητήσω, με τον θεσμικό ρόλο  του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου , μια μεγάλη συγγνώμη για την απαράδεκτη συμπεριφορά που αντιμετωπίσατε εκ μέρους της δημοτικής Αρχής του κ. Κόκουρα στην αξιέπαινη πρότασή σας να παίξετε αφιλοκερδώς την παράσταση  “Αγγέλα Παπάζογλου ”  σε κάποιο χώρο του Δήμου μας… Σας παρακαλώ θερμά να κατανοήσετε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν εκφράζει τους συμπολίτες μου και , αντιθέτως , γεννά αισθήματα οργής και αγανάκτησης στο σύνολο της τυρναβίτικης κοινής γνώμης. Οι συνδημότες μου λατρεύουν τον πολιτισμό και ιδιαίτερα τα ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την μακροχρόνια πλούσια πολιτιστική παράδοση του τόπου μας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Ροντούλης.

Σημειώνεται τέλος, πως η παράσταση της κ. Βαγενά θα ανέβει κανονικά σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους του νομού.
Πηγή

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...