Skip to main content
Καραλαριώτου-Θανάσης Μαμάκος

Την ερχόμενη Πέμπτη, στον ίδιο χώρο που λίγα χρόνια πριν η Ρένα Καραλαριώτου και ο Κώστας Τζανακούλης έδωσαν τα χέρια, σφραγίζοντας έτσι μια νέα αρχή στον κεντροδεξιό αυτοδιοικητικό χάρτη της πόλης, αναμένεται να κλείσει το πρώτο κεφάλαιο της παράταξης «Λάρισα-Μπροστά» και να ξεκινήσει ένα δεύτερο, η εισαγωγή του οποίο θα γραφτεί λίγες μέρες αργότερα με την εκλογή του νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, που σήμερα είναι η μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Λαρισαίων.

Η Ρένα Καραλαριώτου αναμένεται να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τον αυτοδιοικητικό χάρτη της πόλης και του νομού, τον οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια, βάζοντας πλώρη για τη Βουλή, μέσα από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές. Στην ομιλία της θα σταθεί στους λόγους που την ανάγκασαν να κάνει αυτή την επιλογή ενώ ταυτόχρονα θα εγγυηθεί την συνέχεια και την ενότητα της δημοτικής παράταξης, η οποία θα αναμετρηθεί με τον Απόστολο Καλογιάννη και τη Συμπαράταξη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Στην κούρσα της διαδοχής της Ρένας Καραλαριώτου έχουν ριχτεί τέσσερα πρόσωπα που συμμετέχουν στην νυν δημοτική ομάδα, καθώς ο κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών παρατάξεων προβλέπει πως ο επικεφαλής εκλέγεται από το σύνολο των μελών της δημοτικής ομάδας στο δημοτικό συμβούλιο και όχι από το σύνολο των μελών της δημοτικής παράταξης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Μαμάκος και Μάριος Ξηρομερίτης έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές τους με τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής ομάδας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των σταυρών που θα τους επιτρέψει να ηγηθούν.

Την ίδια ώρα η Μαίρη Καμηλαράκη και ο Δημήτρης Γεωργάκης σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να θέσουν και οι ίδιοι υποψηφιότητα, χωρίς όμως ακόμα αυτή τη στιγμή να έχουν λάβει την οριστική τους απόφαση, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Η ψηφοφορία θα λάβει μέρος τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου και το σκηνικό θα είναι εντελώς διαφορετικό αν τα ονόματα που θα τεθούν στην κρίση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης θα είναι τελικά δύο, τρία ή τέσσερα.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Θανάσης Μαμάκος φαίνεται να εξασφαλίζει την πλειοψηφία των είκοσι δημοτικών συμβούλων, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται τελειωμένο μέχρι το αποτέλεσμα της κάλπης.

από το larissapress.gr

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...