Skip to main content
Λίτσα Λιακούλη Πολεμική Αεροπορία

Στην 110η Πτέρυγα Μάχης Λάρισας, στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της τελετής και των εντυπωσιακών αεροπορικών επιδείξεων, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Ευχαριστώ θερμά το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας για την τιμητική πρόσκληση να συμμετάσχω στις εκδηλώσεις για την εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Προστάτη της ένδοξης Πολεμικής Αεροπορίας.

Σήμερα τιμούμε, μαζί με τη εορτή Του, τους Έλληνες αεροπόρους, που άοκνα προσφέρουν τα μέγιστα, με πίστη στα εθνικά ιδεώδη, αποτελώντας αδιαμφισβήτητους εγγυητές αποτροπής.

Με ιδιαίτερα χαρά, υπερηφάνεια και εθνική ανάταση, εδώ στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, η οποία αποτελεί το πρώτο οργανωμένο “Πολεμικό Αεροπορικό Συγκρότημα” που λειτούργησε στην Ελλάδα την 28η Σεπτεμβρίου 1912, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την επιχειρησιακή ικανότητα των πιλότων μας. 

Απευθύνουμε ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στη σύγχρονη γενιά της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, που υπηρετώντας καθημερινά, νύχτα και ημέρα, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες, αποδεικνύουν πως διαθέτουν εκτός από εξαιρετική εκπαίδευση, πνεύμα γνήσιου πατριωτισμού και αυτοθυσίας.

Αποτίνουμε, ταυτοχρόνως, φόρο τιμής σε όλους όσοι θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος. Πρωταγωνιστούν στη μεγάλη οικογένεια των Ηρώων του Έθνους, αποτελώντας φωτεινά παραδείγματα για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές.

Η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί την αιχμή του δόρατος των δυνάμεών μας, για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας της Χώρας μας, σε ένα απαιτητικό, δύσκολο και γεμάτο προκλήσεις γεωπολιτικό περιβάλλον. Ο ρόλος της στο Αιγαίο είναι καθοριστικός ιδίως τώρα, απέναντι στην εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.

Ευγνωμονούμε, βεβαίως, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς πέραν της στρατιωτικής αποστολής, επιτελούν κάθε χρόνο και ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, με πυροσβέσεις, αεροδιακομιδές και υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές.

Η προσφορά τους είναι ανυπολόγιστη, γι’ αυτό αυτονόητη απαιτείται να είναι η έμπρακτη και άμεση στήριξη της Πολιτείας και όλων μας, στις πρακτικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν και στα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν.

Χρόνια πολλά στους αεροπόρους μας και στις οικογένειές τους. Είθε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να είναι στο πλευρό τους ανά πάσα στιγμή, φύλακας της ασφάλειας και ακεραιότητάς τους.

Εύχομαι οι Αρχάγγελοι και τα Αγγελικά Τάγματα, που συνεορτάζουν σήμερα, να αγκαλιάζουν υπό τις φτερούγες τους την πολύπαθη ελληνική κοινωνία, απαλύνοντας τον πόνο και τα δάκρυα όλων μας, πρωτίστως των ασθενών και των αδυνάμων.

Xρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους τους εορτάζοντες»

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...