Skip to main content
Μάξιμος Χαρακόπουλος βράβευση των παιδιών

«Θέλω να συγχαρώ τον Γεωπονικό Σύλλογο για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να ευχηθούμε δια ζώσης στα παιδιά που πρώτευσαν, που αρίστευσαν και στα παιδιά που εισήχθησαν στα πανεπιστήμια. Ζούμε σε μία εποχή όπου έχουμε έκρηξη της γνώσης και για να σταδιοδρομήσετε στη ζωή σας, για να έχετε ευκαιρίες καλύτερης ζωής στο παγκόσμιο χωριό που πλέον ζούμε θα πρέπει να έχετε στέρεες βάσεις. Και στέρεες βάσεις θα πάρετε μέσα από καλές σπουδές και ει δυνατόν και από εξειδίκευση των σπουδών. Αξίζουν συγχαρητήρια σε εσάς, στις οικογένειές σας και στους δασκάλους σας που σας στήριξαν. Σε εσάς γιατί δείξατε αυτοπειθαρχία και συστηματική δουλειά, τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα και στη ζωή σας πέρα από τις γνώσεις που αποκομίσατε αυτό το διάστημα. Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο στη ζωή σας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακό, στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης των παιδιών των μελών του Συλλόγου, τα οποία εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια αλλά και όσα αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Αναβάθμιση τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφερόμενος στον ρόλο του εκπαιδευτικού συστήματος σημείωσε ότι «συνηθίζουμε να ασκούμε κριτική στις παθογένειες που έχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ιδιαίτερα η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι παθογένειες αυτές οφείλονται εν πολλοίς στο σαράκι του κομματισμού που έχει μπει στα πανεπιστήμια και είναι καιρός να το αποβάλλουμε. Τα πανεπιστήμιά μας προσφέρουν καλές σπουδές και για αυτό και τα παιδιά της κρίσης, που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, βρήκαν ευκαιρίες απασχόλησης. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει έτι περαιτέρω να αναβαθμίσουμε τις σπουδές και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο, ένα ασφαλέστερο περιβάλλον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Υδατικό πρόβλημα Θεσσαλίας

Ο κυβερνητικός βουλευτής με την ευκαιρία, της εκδήλωσης πρόσθεσε ότι «ευρισκόμενοι, όμως, στην έδρα του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε και του Γεωπονικού Συλλόγου οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η πρωτογενής παραγωγή, ο αγροτικός τομέας είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης για τη Θεσσαλία και για τον νομό μας, που είναι ο μεγαλύτερος στον θεσσαλικό κάμπο. Οφείλουμε όλες και όλοι από όποια θέση ευθύνης και αν βρισκόμαστε, να εργαζόμαστε προκειμένου να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και ο πρώτιστος παράγων για αυτό, είναι το νερό.

Πρόσφατα στη Βουλή των Ελλήνων είχαμε με συνάδελφο την κ. Λιακούλη την πρωτοβουλία για την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Περιφερειών και Περιβάλλοντος, όπου ακούστηκε η φωνή των φορέων της Θεσσαλίας για να συνειδητοποιήσουν όλοι την ανάγκη αντιμετώπισης του υδατικού προβλήματος, η οποία έχει ως κορωνίδα την ολοκλήρωση της μερικής μεταφοράς νερού από τον Αχελώο».

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...