Skip to main content
μπλόκα στη Λάρισα

Χθες Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο μπλόκο στον κόμβο του Φιλώτα και έγινε και συμβολικό κλείσιμο δρόμου. 

Όπως τονίζει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, «κλιμακώνουμε τον αγώνα μας όπως όλοι οι συνάδελφοι μας πανελλαδικά. Ο αγώνας και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποτελεί μονόδρομο και αφορά την επιβίωση μας και των οικογενειών μας. Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν και δήλωσαν την στήριξη τους το σωματείου εργατοτεχνιτών και εργαζομένων στην ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ) και το συνδικάτο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων Πτολεμαΐδας (ΣΕΥΠΕ).

Αποφασίστηκε:

να γίνει μηχανοκίνητη πορεία με συλλαλητήριο το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, ξεκινώντας στις 12:30 από το μπλόκο με κατεύθυνση τον Δήμου Αμυνταίου όπου θα παρευρίσκεται ο Υπουργός Τουρισμού Κικίλιας Β. και θα κατατεθούν τα αιτήματα μας.
να γίνει μηχανοκίνητη πορεία με συλλαλητήριο την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 9:30 στην Φλώρινα έξω από το κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας όπου θα βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεωργαντάς Γ. και θα κατατεθούν τα αιτήματά μας.
Καθημερινά σε συνεννόηση με τους συναδέλφους μας στα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας και την ΠΕΜ θα πραγματοποιούμε το απόγευμα συμβολικά κλεισίματα δρόμου».

Μπλόκο στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, στο ύψος της Γαλήνης, έστησαν με τρακτέρ αγρότες από τον Πλατύκαμπο μετά από το σχετικό κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ). Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στους συναδέλφους τους αγρότες να πυκνώσουν τα μπλόκα, ενώ αφήνουν αιχμές κατά της κυβέρνησης για άσκηση πίεσης για μη συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Στο μεταξύ με μπλόκο θα υποδεχθούν, την Κυριακή, οι αγρότες του Τυρνάβου τον υπουργό ΑΑΤ, Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος θα επισκεφθεί την πόλη, προκειμένου να παραστεί σε κομματική εκδήλωση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, Στ. Τσικριτσής, οι αγρότες με τα τρακτέρ στον δρόμο θα καλέσουν τον υπουργό να επισκεφθεί το μπλόκο τους και να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά από ερωτήματα που πηγάζουν από τις ανακοινώσεις του υπουργείου.

Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, θα υπάρξουν στις 12:00 μ.μ. προσυγκεντρώσεις σε Τύρναβο, Δαμάσι, Αμπελώνα, Δελέρια, Αργυροπούλι και στη συνέχεια όλα τα τρακτέρ συντεταγμένα θα μετακινηθούν στην εθνική οδό Λάρισας - Κοζάνης για να στηθεί το μπλόκο.
Παϊσιάδης Σταύρος (Πηγή)

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...