Skip to main content
Κυριάκος Μητσοτάκης Λάρισα

Επόμενος σταθμός: Θεσσαλία. Μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου επισκέψεων σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Θράκη και Δυτική Μακεδονία, ο πρωθυπουργός…κυκλώνει στην ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου μία ακόμα περιοδεία στην περιφέρεια.

Με το "γαλάζιο" οικοσύστημα να…καλύπτει τα πρώτα μέτρα του άτυπου προεκλογικού μαραθωνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει αύριο στη Λάρισα, διευρύνοντας την ακτίνα της επαφής του με την κοινωνία, στο…παρά πέντε των ανακοινώσεων για την ημερομηνία της πρώτης εθνικής κάλπης. Όπως και στις προηγούμενες παρουσίες του σε κρίσιμες για την κατάκτηση της αυτοδυναμίας περιοχές, έτσι και τώρα το πλαίσιο της πρωθυπουργικής παρουσίας θα περιλαμβάνει διευρυμένες συνομιλίες με τοπικούς φορείς, την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για τη Θεσσαλία, αλλά και μία ακόμα προεκλογική ομιλία, το απόγευμα της Παρασκευής, στο κλειστό γυμναστήριο Αλκαζάρ. Και μέσα από αυτή τη νέα δημόσια παρέμβαση, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει εκτενή αναφορά στα κυβερνητικά πεπραγμένα της τελευταίας τετραετίας, κρατώντας στην πρώτη γραμμή τα μεγάλα διλήμματα, επάνω στα οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν οι πολίτες, πίσω από το παραβάν της απλής αναλογικής.

Σε κάθε περίπτωση, ένα σημαντικό κομμάτι της προεκλογικής στρατηγικής της Ηρώδου Αττικού 19 έκανε την εμφάνισή του και στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

- Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης και στις κινήσεις έντονου κοινωνικού αποτυπώματος, μέσα στο περιβάλλον των διεθνών κρίσεων. "Η πολιτεία στέκεται διαρκώς στο πλευρό των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η στοχευμένη στήριξη των πιο αδύναμων αποτελεί μόνιμη κυβερνητική προτεραιότητα. Νιώθουμε, ακούμε και προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο. Και δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται ταυτόχρονα με την υλοποίηση του Market Pass, που θα καλύπτει το 10% όλων των βασικών μηνιαίων εξόδων πρακτικά κάθε ελληνικής οικογένειας για το επόμενο εξάμηνο…Επειδή μας κατηγορούσε η αντιπολίτευση ότι όλα αυτά είναι "ψίχουλα”, τα οποία δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, έχουν ήδη ξεπεράσει τις 700.000 οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Market Pass και εκτιμώ ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί πολύ περισσότερο τις επόμενες ημέρες", σημείωσε.

- Στο στόχαστρο βρίσκεται και η απουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ψήφιση νομοσχεδίων, με σημαντικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών. "Απόντες ήσασταν και από τις αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Απόντες ήσασταν και από την ψηφοφορία για την καθιέρωση δικαιωμάτων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Δεν είναι μόνο μία, πιστεύω, προσβλητική στάση για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά πιστεύω ότι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά παίρνετε εσείς διαζύγιο με την κοινωνία. Είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και στο διχασμό, αλλά είστε μονίμως απόντες από μέτρα στήριξης της κοινωνίας", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...