Skip to main content
έρευνες βαγόνια

Σε πένθος έχει βυθιστεί η χώρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ο αριθμός των νεκρών από τη σύγκρουση τρένων αυξάνεται. Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στη Λάρισα ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εξετάσει τις σορούς 43 ανθρώπων, ενώ 55 δείγματα DNA (από 42 κορμούς και 13 ανθρώπινα μέλη) έχουν ληφθεί για την ταυτοποίηση των νεκρών, αφού οι σοροί τους βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, κάτι που τις καθιστά μη αναγνωρίσιμες. Εως αυτή την στιγμή, η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών έχει λάβει γενετικό υλικό από 55 διαφορετικά ανθρώπινα μέλη. 

Σύμφωνα με την κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, στην πλειονότητά τους οι νεκροί είναι νέοι 20-30 ετών, αφού στο τρένο επέβαιναν τουλάχιστον 100 φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Συγγενείς επιβαινόντων στο μοιραίο τρένο βρίσκονται έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και αναμένουν να μάθουν για τους δικούς τους ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς κρατούν στα χέρια τους τις φωτογραφίες των παιδιών τους. Στη Λάρισα, φορτηγό - ψυγείο έχει επιστρατευτεί για τις σορούς, καθώς τα νοσοκομεία δεν έχουν επαρκείς χώρους. 

Παράλληλα, από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 τραυματίες, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, με 6ο λεωφορείο 20 επιβάτες στη Λάρισα, ενώ 8 επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κατερίνη.

Εντείνονται οι έρευνες στα βαγόνια

Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το έργο των διασωστών ήταν δύσκολο, καθώς η έλλειψη επαρκούς φωτισμού, οι κακές καιρικές συνθήκες στον τόπο της τραγωδίας, αλλά κυρίως η θέση των βαγονιών δυσχέρανε το έργο του ελέγχου στα βαγόνια. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσης της Πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούσαν 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ, συνεχής είναι η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Χθες, αφού ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο βαγόνι της πρώτης θέσης, της επιβατικής αμαξοστοιχίας, και στο βαγόνι - εστιατόριο, επιχείρησαν στο πρώτο επιβατικό βαγόνι της δεύτερης θέσης. Η διαδικασία ταυτοποίησης στο βαγόνι - εστιατόριο διεξήχθη υπό ακραίες συνθήκες υψηλού πυροθερμικού φορτίου της τάξεως των 1.300 βαθμών κελσίου, γεγονός που δυσχέραινε τη σχετική διαδικασία. Με τη βοήθεια των γερανοφόρων οχημάτων ανασηκώθηκε ο πρώτος συρμός της δεύτερης θέσης ώστε να επιχειρήσουν οι ομάδες διάσωσης σε όλο το εύρος του δεύτερου βαγονιού. Επίσης, έγινε προσπάθεια και από άλλα γερανοφόρα οχήματα προκειμένου να απομακρυνθούν από το σημείο, οι δύο μηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας, για να διευκολυνθεί το έργο της έρευνας και απεγκλωβισμού, αλλά και για να ελευθερωθεί η σιδηροδρομική γραμμή.

Η επιχείρηση πρόκειται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

 
 

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...