Skip to main content
Επιχείρηση αλλαγής

Το ερώτημα πότε θα γίνουν οι εκλογές ταλανίζει τη Νέα Δημοκρατία, με την 21η Μαϊου να φέρεται ως η πιθανότερη ημερομηνία, αφού η 9η Απριλίου ακυρώθηκε λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη.

Αλλά για να στηθούν κάλπες στις 21 Μαϊου, θα πρέπει το βαρύ πολιτικό κλίμα που καταγράφεται πλέον στις δημοσκοπήσεις να έχει αντιστραφεί ή έστω ανακοπεί μέχρι το Πάσχα, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να τις προκηρύξει περίπου στις 20 Απριλίου.

Οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι συνεπώς κρίσιμες για την κυβέρνηση, η οποία με κύριο όπλο τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, θα επιχειρήσει να αλλάξει την εικόνα.

Η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή. Όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο κατώτατος μισθός δεν θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ, καθώς εξάλλου η κυβέρνηση θέλει να καλοπιάσει τους εργαζόμενους, αλλά δεν θέλει να έχει αντιδράσεις από τους εργοδότες. Με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός προβλέπεται στο 5%, αναμένεται η αύξηση να κυμανθεί από 5,5% έως το πολύ 7,75%, δηλαδή να φτάσει στα 750 ή στα 768 ευρώ.

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται επίσης να καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση των 200 με 300 ευρώ σε 1.1 εκ συνταξιούχους, ενώ ήδη έχει δοθεί η προκαταβολή της επικουρικής σύνταξης σε 37.500 δικαιούχους.

Με τις καλές αυτές ειδήσεις, στην κυβέρνηση ελπίζουν να αλλάξει η ατζέντα από τα Τέμπη, ωστόσο γνωρίζουν ταυτόχρονα ότι δεν μπορούν να αποφύγουν τη συζήτηση και συνεπώς περνούν στην αντεπίθεση.

Μετά το αίτημα του παραιτηθέντος υπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μιλήσει στη Βουλή, η ΝΔ ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αντικείμενο τη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση- σηματοδότηση των σιδηροδρόμων και στη συνεδρίαση να κληθούν όλοι όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών από την υπογραφή της, δηλαδή ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο κ. Καραμανλής και ο νυν υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Από τη ΝΔ δε σκοπεύουν εξάλλου να αφήσουν “σε χλωρό κλαρί” τον κ. Σπίρτζη, καθώς υποστηρίζουν ότι οι ευθύνες είναι διαχρονικές και θεωρούν πως αυτό αναγνωρίζεται από την κοινή γνώμη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Οι μετρήσεις βέβαια ταυτόχρονα δείχνουν να αυξάνεται η “αιμορραγία” της ΝΔ προς τα δεξιά, αλλά και ότι ανακόπτεται η δυνατότητα διείσδυσης στο κέντρο, το οποίο συνήθως δίνει και κυβερνήσεις. Παρόλα αυτά, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δηλώνουν ψύχραιμοι και αναμένουν το επόμενο κύμα δημοσκοπήσεων, όταν εκτιμούν ότι θα έχει υποχωρήσει κάπως η αρχική οργή.

Βίκυ Σαμαρά (Πηγή)

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...