Skip to main content
παλιό πολιτικό σύστημα

Η τραγωδία των Τεμπών επιβεβαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, το πώς αντιλαμβάνεται την εξουσία το «παλιό» πολιτικό σύστημα, που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα δεν πείθουν κανέναν και πολύ περισσότερο τη νέα γενιά.

Η απόφαση του επιτελικού, «ανήξερου» και άνευ ευθυνών Μαξίμου να κλοτσήσει παρακάτω το τενεκεδάκι των εκλογών ποντάροντας στο ότι ο χρόνος θα φέρει τη συλλογική λήθη, είναι πολύ πιθανόν να γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει δικαίωμα να εξαντλήσει την τετραετία, όμως οι αποφάσεις κρίνονται πλέον και με όρους ηθικής. Η διεξαγωγή εκλογών τον Μάιο και τον Ιούλιο μπορεί να είναι, υπό κανονικές συνθήκες, έναν «καλός» τρόπος να κρατήσεις μακριά από τις κάλπες την… πιτσιρικαρία που δουλεύει στα νησιά, ωστόσο περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά είναι ξεκάθαρο ότι δεν ζούμε υπό κανονικές συνθήκες. Η πιτσιρικαρία άλλωστε μπορεί να αποδειχτεί πολύ πεισματάρικη και να τα βροντήξει όλα, δουλειά, διακοπές, μόνο και μόνο για να ψηφίσει.

Συζητώντας με φίλους καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά μας έχουν κάθε λόγο να πλακώσουν στο ξύλο, χωρίς μάλιστα να τολμήσει κανείς να καταδικάσει τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Ας αναλογιστούμε μόνο τι έχει βιώσει ο σημερινός 20άρης της μέσης ελληνικής οικογένειας: μεγάλωσε μέσα στην οικονομική κρίση, με τους γονείς του να δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης, να ζουν ή να κινδυνεύουν να ζήσουν τον εφιάλτη της ανεργίας, των χρεών σε τράπεζες, Εφορία.

Να τρέμουν μην τυχόν και το «εισιτήριο» για την ανώτατη εκπαίδευση είναι μακριά από το σπίτι τους, σε άλλη πόλη. Και άιντε κουτσά στραβά έφτασε το 2018, βγήκαμε από τα μνημόνια, ήρθε το 2019 και οι υποσχέσεις «θα κάνουμε τα πάντα να γυρίσουν τα παιδιά μας, τα λαμπρά μυαλά από τα ξένα» και πριν αλέκτορα φωνήσαι... διορίζουμε 80χρονο διοικητή σε νοσοκομείο (ούτε ένα παιδί ξενιτεμένο δεν είχε τα προσόντα για τη θέση;). Και μετά έρχεται η πανδημία και καλά θα κάνουν να ξεχάσουν τις βόλτες, τα φλερτ και τους έρωτες στις πλατείες τα παλιόπαιδα. Και πάρτε και μια πανεπιστημιακή αστυνομία και ας πέφτουν από τα παράθυρα φοιτητές… Δεν μεταδίδω άλλο…
Αρτεμις Σπηλιώτη

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...