Skip to main content
Αλέξανδρος Παπαχατζής

« Στον εορτασμό των εκδηλώσεων μνήμης των 113 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910 παραβρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής ν. Λάρισας «Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος», ο Αλέξανδρος ΠαπαχατζήςΚαθηγητής Γεωπονίας του Παν. Θεσσαλίας.

Ο κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής μεταξύ άλλων δήλωσε :

"Αν και την εποχή που έλαβε χώρα το Κιλελέρ, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 αγρότες, σήμερα βλέπω πολύ λιγότερους, ειδικά φέτος, που οι αγρότες μας, είναι ιδιαίτερα πλούσιοι, αλλά σε υποσχέσεις και υποχρεώσεις, πολύ φοβάμαι όμως, είναι και με άδειες τσέπες. Δυστυχώς, αυτή η φτωχοποίησή τους θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, λόγω της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Παραγωγή). Ο φόβος μου είναι ότι αυτή η νέα ΚΑΠ, τελικά θα γίνει νέα Κατάργηση Αγροτικής Παραγωγής, που θα συνοδευτεί από απώλεια επιδοτήσεων, όπως η «συνδεδεμένη ενίσχυση» κ.ά.”

Ο κ. Αλέξανδρος Παπαχατζής πέταξε το γάντι στον παρόντα Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον κ. Γεώργιο Γεωργαντά, αναφερόμενος  όχι μόνο στη νέα ΚΑΠ αλλά και στην εκπαίδευση των αγροτών:

“Κύριε Υπουργέ αν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους αγρότες, αναβάλλετε για δυο χρόνια την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και ελάτε να την επαναδιαπραγματευτούμε.

Όντας Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, γνωρίζω εκ των έσω, τη μεγάλη προσπάθεια του Οργανισμού, για την Εκπαίδευση των Νέων Αγροτών. Λόγω όμως των αυξημένων αναγκών, όλο και περισσότερων Νέων Αγροτών, πιστεύω ότι χρειάζεται και η συμβολή των Πανεπιστημίων.

Και μιας και ανέφερα τα Πανεπιστήμια, δεν θα μπορούσα να παραλείψω και λόγω της ιδιότητας μου ως Καθηγητής Γεωπονίας (Δενδροκομίας) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την απαίτηση όλων των νέων  5ετών Γεωπονικών τμημάτων της χώρας μας, να ψηφιστούν τις επόμενες μέρες, τα Επαγγελματικά τους δικαιώματα, σε νομοσχέδιο που θα καταθέσετε". 

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...