Skip to main content
Μάξιμος Χαρακόπουλος Δραμαλιώτη

«Η υπέρβαση των παθογενειών του λεγόμενου “βαθέος κράτους”, που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία επί δεκαετίες, περνάει μέσα από τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, την αξιοκρατία και την αναβάθμιση του προσωπικού του δημόσιου τομέα. Και αυτοί είναι οι στόχοι που έχει θέσει η ΝΔ για την επόμενη τετραετία, εφόσον ο λαός της δώσει καθαρή εντολή διακυβέρνησης στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι, όμως, γεγονός αναμφισβήτητο ότι προς την κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει όχι μόνον βήματα, αλλά άλματα. Το δημόσιο διαθέτει πλέον σε ένα μεγάλο ποσοστό προσωπικό υψηλών προσόντων, ανθρώπων με πτυχία και σύγχρονες αντιλήψεις. Αυτή η σταδιακή μεταμόρφωση του δημοσίου οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στις αξιοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και του έργου που προσφέρει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ειδικά, τα τελευταία χρόνια, η προσφορά του ΕΚΔΔΑ, υπό την ηγεσία της εκλεκτής φίλης και συμπατριώτισσας από τα Φάρσαλα, που για ένα διάστημα με τίμησε με την συνεργασία της, Εύης Δραμαλιώτη, είναι αξιοθαύμαστη». Τα παραπάνω τόνισε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λάρισας Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) κ. Εύη Δραμαλιώτη.

Η κ. Δραμαλιώτη, που είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το επιτελικό κράτος: Ρυθμιστική συνοχή και συντονισμός στο Κέντρο Διακυβέρνησης», υπήρξε συνεργάτης του Θεσσαλού πολιτικού, την εποχή που ηγείτο της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ. Η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, είχε παρουσιάσει στις 30 Ιουνίου 2021 στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, που προεδρεύει ο κ. Χαρακόπουλος, την στρατηγική του ΕΚΔΔΑ για την περίοδο 2021-2023. Ως εκ τούτου, στη συνάντηση η κ. Δραμαλιώτη ενημέρωσε ενδελεχώς τον Μάξιμο Χαρακόπουλο για την εφαρμογή της στρατηγικής του ΕΚΔΔΑ, υπογραμμίζοντας ότι «η δημόσια διοίκηση μετά από επίπονη προσπάθεια και δύσκολες αλλαγές κατόρθωσε να φθάσει σε ένα υψηλό επίπεδο παραγωγικότητας. Το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας διοίκησης αποδεικνύεται, άλλωστε, και από το γεγονός πως το δημόσιο είναι πλέον ελκυστικό σε νέους με πολύ υψηλά τυπικά προσόντα που θέλουν να γίνουν απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης». Μάλιστα, όπως ανέφερε, το ΕΚΔΔΑ συνεργαζόμενο με διακεκριμένους εμπειρογνώμονες της γαλλικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (École Nationale d’ Administration – ΕΝΑ), διαμόρφωσε ένα νέο, πιο απαιτητικό πλαίσιο αξιολόγησης των υποψήφιων σπουδαστών/στριών της ΕΣΔΔΑ. Επιπλέον, κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, θα γίνει και εξαγωγή τεχνογνωσίας στα Βαλκάνια, ξεκινώντας με προγράμματα εκπαίδευσης δημοσίων υπαλλήλων στην Αλβανία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αφού συνεχάρη την Εύη Δραμαλιώτη για την απόλυτα επιτυχημένη θητεία της ως επικεφαλής της ΕΚΔΔΑ, της ευχήθηκε να συνεχίσει «να προσφέρει με τις γνώσεις και την αποφασιστικότητά της στην αναβάθμιση του δημοσίου».

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...