Skip to main content
Εκλογές ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκης

Σε πανηγυρικό κλίμα συνεδρίασε για πρώτη φορά η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, «γιορτάζοντας» την άνοδο του κόμματος. Τα στελέχη του κόμματος ήρθαν από όλη την Ελλάδα ώστε να παρακολουθήσουν την ομιλία του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ευχαρίστησε όλους για τον αγώνα τους και καλωσόρισε τους νέους βουλευτές του κόμματος, κάνοντας ειδική αναφορά στη γυναικεία παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας. «Έχουμε χρέος να δώσουμε στον χάρτη της χώρας, το πράσινο χρώμα, που δίνει ελπίδα», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης, δίνοντας το στίγμα και απευθύνοντας κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην αείμνηστη, Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι ενίσχυσε την παράταξη και την κράτησε ενωμένη.

«Ζητώ από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη, για να είμαστε εμείς η ισχυρή αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιμετωπίσει τη συντήρηση και τη στασιμότητα, που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται μία γνήσια προοδευτική αξιόπιστη δύναμη που θα σταματήσει την παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό και δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν το εύχεται και το προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Ανδρουλάκης με το πολιτικό άνοιγμα επιδιώκει την προσέλευση και τη στήριξη στις κάλπες της 25ης Ιουνίου των «προοδευτικών πολιτών» από την αριστερά και την κεντροαριστερά, μέχρι το Κέντρο και τις παρυφές της κεντροδεξιάς καθώς και των ψηφοφόρων του «καναπέ». Η ανοιχτή πρόσκληση που έστειλε με την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι αφορά στην προώθηση του σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου διακυβέρνησης, μέσα από την ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ στο νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στόχο το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά διατυπώνει προσεκτικά τη δήλωση, λέγοντας ότι «ο αγώνας μας δεν έχει ταβάνι». Με αφορμή τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, της Κεντρικής Επιτροπής και των στελεχών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του επιχείρησε να στείλει αισιόδοξο μήνυμα, όσον αφορά στο ποσοστό που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες.

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία», είπε και πάλι ο κ. Ανδρουλάκης και στο ερώτημα για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει την «επομένη» των εκλογών της 25ης Ιουνίου απαντά ως εξής: «Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις 26 Ιουνίου είναι να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και του κέντρου και της κεντροαριστεράς- και αυτών που λένε ότι «δεν πάει άλλο» η κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία και εκείνων που δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε χρέος, μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το πολιτικό μας ήθος να έρθουν κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή».

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...