Skip to main content
αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε

Ενώπιον του Eισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Κυριακή (09/07), ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα χθες, Σάββατο (08/07), έναν 20χρονο Σύριο μετά από καταδίωξη στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λάρισας.

Ο αστυνομικός, ο οποίος μέχρι αυτή τη στιγμή κρατείται, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια ή να ζητήσει προθεσμία.

Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, οι συνθήκες υπό τις οποίες ο αστυνομικός έκανε χρήση του όπλου του διερευνώνται, ενώ σύμφωνα με την ίδια, η σφαίρα του αστυνομικού βρήκε τον 20χρονο στα πλευρά.

Το χρονικό του περιστατικού

Ο 20χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδιακής καταδίωξης στις 11:40 το πρωί του Σαββάτου (08/07) έξω από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 20χρονος συριακής υπηκοότητας, επέβαινε σε αγροτικό φορτηγό, το οποίο είχε κλαπεί από το Γαλάτσι Αττικής. Στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου, αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη από τα περιπολικά με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός έκανε κάποια στιγμή αναστροφή και μπήκε ξανά στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στη συνέχεια μπήκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Κοντά στο Μοσχοχώρι, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο και ακινητοποιήθηκε και ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει πεζή. Σύμφωνα με πηγές από την αστυνομία που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάποιος από τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν, πυροβόλησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά ο 20χρονος εξέπνευσε. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής για αυτοψία, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία για το περιστατικό, ο οδηγός: «εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά». Μετά το συμβάν ο αστυνομικός συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Για τον 20χρονο οδηγό του οχήματος, από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι πρόκειται για υπήκοο Συρίας και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Ο 20χρονος αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους τον Μάρτιο από το ειδικό αγροτικό σωφρονιστικό κατάστημα νέων Κασαβέτειας, ενώ τέλος Ιουνίου είχε συλληφθεί εκ νέου για κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...