Skip to main content
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρόγραμμα

Προγραμματική αντεπίθεση και πορεία προς τον λαό προκειμένου να φτάσει το αίτημα για «Δικαιοσύνη παντού» σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας. Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον δρόμο προς τις κάλπες, με το τετράπτυχο «αύξηση μισθών – ρύθμιση οφειλών – μείωση τιμών – κοινωνικό κράτος» να συμπυκνώνει την προγραμματική του στρατηγική. Όχι τις κάλπες γενικώς, μιας και για την αξιωματική αντιπολίτευση «δεύτερη Κυριακή δεν υπάρχει», αλλά για τις κάλπη της 21ης Μαΐου. Και όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, προϋπόθεση για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκείνο το βράδυ. Ωστόσο, προϋπόθεση για τις συγκλίσεις των προοδευτικών κομμάτων είναι πρωτίστως το πρόγραμμα. Αυτό διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου, ενώ έγινε ξεκάθαρο και από τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, όπου παρουσίασε την πρόταση του κόμματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Από την Κόρινθο, όπου περιόδευσε χθες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκαθάρισε πως οι πολίτες στην κάλπη έχουν να αποφασίσουν μεταξύ ενός σχεδίου που θα ρυθμίζει τα δάνεια και τις οφειλές των πολιτών από τη μία πλευρά και από την άλλη ενός σχεδίου αναδιανομής της περιουσίας της μεσαίας τάξης και των λαϊκών στρωμάτων προς τους λίγους. «Η μάχη που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας μέχρι τις 21 του Μάη είναι μία μάχη που αφορά τη ζωή μας» ανέφερε σε πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος έγινε δεκτός από τον κόσμο με χειροκροτήματα και συνθήματα.

Το δίλημμα της κάλπης

Μόνο τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το δίλημμα της κάλπης που αναδιατυπώθηκε στην Κόρινθο. Τα ερωτήματα που θέτουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατά τις περιοδείες του και η αγωνία που εκφράζουν πολίτες και καταστηματάρχες σχετίζονται με την πραγματικότητα της οικονομίας και την αδυναμία της πλειονότητας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στην Κόρινθο. Ούτως ή άλλως, η πρόταση που παρουσίασε πριν από λίγα 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας στο Περιστέρι για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης μέσα από τη ρύθμιση οφειλών αποτελεί μία πρόταση κομβική που έχει, σύμφωνα με τους παροικούντες την Κουμουνδούρου, έναν χαρακτήρα εμβληματικό. Και αυτό γιατί αφορά εκατομμύρια πολίτες και, εφόσον υλοποιηθεί, θα δώσει μία ουσιαστική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ασφυκτιούν εν μέσω αύξησης επιτοκίων και ράλι ακρίβειας. Πρόκειται για μία ολιστική στρατηγική, που δίνει στον οφειλέτη ουσιαστικά δύο εναλλακτικές, όπως φαίνεται και στα παραδείγματα του πίνακα. Ρύθμιση της οφειλής με διαγραφή του 40%-60% και κρατική επιδότηση που φτάνει έως 50%, προβλέποντας σύντομη διάρκεια αποπληρωμής ή ρύθμιση οφειλής με καταβολή του 100% της αντικειμενικής αξίας, με πρόβλεψη σταθερού επιτοκίου στο 2% και μακροχρόνια διάρκεια αποπληρωμής του υπόλοιπου ρυθμισμένου ποσού.

Σήμερα οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ασφάλεια στις μεταφορές και τις υποδομές

Σήμερα, πάντως, η προγραμματική «αντεπίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάζει στις 12 μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» την πρόταση του κόμματος για την ασφάλεια στις μεταφορές και τις υποδομές. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της ημερίδας του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.. με θέμα «Ασφαλείς μεταφορές, σύγχρονες υποδομές». Η ημερίδα ξεκινά στις 10.30 το πρωί και ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται επίσης να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να προετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής. Αυτή θα εγκρίνει την τελική μορφή του κυβερνητικού προγράμματος και το σύνολο των ψηφοδελτίων. Αύριο, Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Πύργο Ηλείας, ενώ θα μιλήσεις στις 7 μ.μ. στο Πάρκο Ξυστρή.

ΧΡΕΗ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ






Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...