Skip to main content
Θεόδωρος Ριζούλης πρόγραμμα

Στην εκδήλωση «Το αύριο για τον τουρισμό και την καθημερινότητα στο Δήμο Αγιάς» ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγιάς κ. Θεόδωρος Ριζούλης παρουσίασε μέρος του οράματος και τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου, του συνδυασμού , «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον» . 

Με το σύνθημα διεκδικούμε, αξιοποιούμε, δημιουργούμε και με προγραμματική συνέπεια στους αδύναμους πολίτες εξειδίκευσε τους στόχους για ένα δήμο πρότυπο.

Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Στόχος μας είναι, να ενισχύσουμε την άνθιση του τουρισμού σε όλες του τις εκφάνσεις, και τις μορφές που ο Δήμος μας παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ξέρουμε τη δυναμική που έχει ο τουρισμός στο δήμο μας. Με στοχευμένες δράσεις, θα δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις τόσο σε επίπεδο βασικών υποδομών, όσο και στην ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η τουριστική μας πολιτική, θα διαφοροποιηθεί βάσει του τουριστικού προϊόντος που μπορεί  να προσφέρει ο δήμος μας». 

Ενώ στη συνέχεια εξειδίκευσε τους τομείς

ΙΑΤΡΙΚΟΣ - ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ

Οι περιοχές με τα ιαματικά νερά θα εξελιχθούν σε λουτροπόλεις και θεραπευτικά κέντρα για τις μεγάλες ηλικίες ενώ προσωπικά δεσμεύτηκε για την επόμενη πενταετία ότι θα δημιουργηθούν τουριστικές εγκαταστάσεις και συνθήκες που θα προσελκύσουν ιατρικό τουρισμό.

ΠΑΡΑΛΙΟΣ

Άμεση προτεραιότητα είναι η κατασκευή παράκαμψης από την Εθνική οδό προς τα παράλια του δήμου Αγιάς. Στόχος η άμεση ασφαλής και εύκολη προσβασιμότητα.

Η βελτίωση των ήδη υπάρχοντών  λιμανιών, του Αγιοκάμπου και του Στομίου, φαίνεται ότι έχουν λάβει ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα του κ. Ριζούλη. Με σοβαρά έργα υποδομής τα λιμανάκια θα υποδέχονται τουριστικά σκάφη και σκάφη αναψυχής. Ανακοίνωσε επίσης, την κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών, της οποίας το κόστος θα καλυφτεί από  ιδιώτες επενδυτές.

Τέλος, τη δημιουργία αστικής συγκοινωνίας για την σύνδεση της παραλιακής ζώνης και την ουσιαστική εξυπηρέτηση των οικισμών ενώ επέμεινε ότι θα ενισχύσει τους επαγγελματίες με τη μείωση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις των παραλίων.

ΟΡΕΙΝΟΣ

Ο Κίσσαβος ιεραρχικά είναι εξίσου ψηλά στο τουριστικό πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου Αγιάς αφού προσφέρεται για δραστηριότητες τύπου, πεζοπορία, ορειβασία, κατάβαση φαραγγιών, ποδηλασία βουνού. Για να αναπτυχθεί ωστόσο ο ορεινός τουρισμός όπως τόνισε «θα πρέπει να δημιουργηθούν οι ανάλογες προϋποθέσεις, με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, όπως μονοπάτια ορεινής πεζοπορίας, μονοπάτια για ποδήλατο βουνού, λεπτομερής χαρτογράφηση και σήμανση, δημιουργία καταφυγίων και χώρων ανάπαυσης».

Συνεχίζοντας στη ροή του προγράμματος του συνδυασμού «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον» που αφορά στην καθημερινότητα, το μήνυμα είναι ένα «Είτε θα δώσουμε οριστική λύση είτε θα βουλιάξουμε στις παράνομες χωματερές και στα σκουπίδια»

Στόχος είναι να επανασχεδιαστεί  το πλάνο απόθεσης και αποκομιδής σκουπιδιών σε όλο τον Δήμο Αγιάς και θα επιτευχθεί με την αναδιοργάνωση και την ορθολογική κατανομή του ήδη υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, με νέες προσλήψεις και  αξιοποιώντας όλα τα  υλικά μέσα του δήμου. Η αύξηση της ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί με μπλε κάδους στα σχολεία και η συλλογή των βιοαποβλήτων θα πραγματοποιείται ξεχωριστά σε καφέ κάδους.

Για την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας πρότεινε μια απλή εφαρμογή για κάθε κινητό , ένα σύστημα καταγραφής υποδείξεων όπου οι πολίτες, σε κάθε γειτονιά, με έναν απλό τρόπο, σε σύντομα χρονικά διαστήματα, θα φωτογραφίζουν το πρόβλημα και θα το αναρτούν στην εφαρμογή,  στη συνέχεια  θα βαθμολογούν τις επιδόσεις της καθαριότητας και θα προτείνουν νέες λύσεις και δράσεις. Και όλα αυτά με μια απλή εφαρμογή στο κινητό τους.

Τέλος ευχάριστη έκπληξη υπήρξε η επιθυμία του κ. Θεόδωρου Ριζούλη να διαθέσει υπέρ του Δήμου Αγιάς, υπέρ των πολιτών του δήμου, τους μισθούς των δύο πρώτων ετών αφού εκλεγεί δήμαρχος Αγιάς.

Οι υποψήφιοι

Αργυρούλης Άρης – Αγρότης

Γαλάνης Δημήτριος – Αγρότης-Τεχνικός συστημάτων τηλεπικοινωνιών

Γκαραβέλης Σωτήρης – Αγρότης

Γκούμας Δημήτριος – Γεωπόνος-Αγρότης

Γουργιώτης Γεώργιος – Αγρότης

Δεληζωνάς Αθανάσιος – Εκπαιδευτικός

Κατσιμπάλης Γεώργιος – Αγρότης

Καψάλης Θωμάς – Αγρότης

Λιάπης Χρήστος – Γυμναστής

Μανίκας Ευάγγελος – Πολιτικός Μηχανικός (ΤΕ)- Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμιάς-Σκήτης

Μαντζάνας Χρήστος - Αγρότης

Μπούτλας Ιωάννης – Δασολόγος

Ντάφλος Δημήτριος – Αγρότης

Ντελής Σπύρος – Αγρότης

Πολύζος Σίμος – Αγρότης

Σιμούλης Χρήστος – Υποστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας (Εν Αποτρατεία)

Σχοινάς Γιάννης – Αγρότης

Χαλκιάς Δημήτριος – Εργολάβος

Χατζάκος Δημήτριος – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Χατζούλης Θεόδωρος – Εκπαιδευτικός

Χουτζιούμης Κωνσταντίνος – Ιδιωτικός Υπάλληλος







Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...