Skip to main content

«Υπάρχουν  στιγμές που ακόμα κι αν κάνεις ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, μοιάζει να μη φτάνει.  Αυτό που ζήσαμε, αυτό που ζούμε τον τελευταίο μήνα στο Βόλο, στη Μαγνησία, στη  Θεσσαλία, συγκλονίζει. Μια βιβλική καταστροφή  που ανατρέπει πολλά απ αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένα. Είμαι ευγνώμων για την  παρουσία σας σήμερα εδώ,  την αγάπη, την  εμπιστοσύνη, τη  δύναμη σας. Στην πιο δύσκολη ώρα για τη Μαγνησία, σας εγγυώμαι να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή, μαζί, καλύτερα». Μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση στην ομιλία του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιου Κώστα Αγοραστού  στον  πολύπαθο  Βόλο, μεγάλη η συγκίνηση από την ηχηρό μήνυμα που έστειλαν  για την επόμενη μέρα στη Μαγνησία, οι άνθρωποι που γέμισαν την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης,  στηρίζοντας τον Περιφερειάρχη και την ομάδα των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων.

«Το φαινόμενο ήταν θηριώδες,  το χτύπημα μας ξεπέρασε σε όλα τα επίπεδα. Δεν  είναι δικαιολογία, είναι η  άποψη των ειδικών.  Τώρα στεκόμαστε  μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, με τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Θλίψη, θυμός,  αγωνία για το μέλλον. Όλα  δικαιολογημένα. Σκέφτομαι τί θα μπορούσε να είχε γίνει αλλιώς. Η κλιματική αλλαγή μας αναγκάζει όλους, Πολιτεία, επιστήμονες,  ειδικούς,  Περιφέρειες, Δήμους να τα δούμε όλα αλλιώς. Να επανασχεδιάσουμε στη βάση της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας. Έργα έγιναν. Αδυναμίες και παραλείψεις, ναι υπήρξαν. Όταν έχεις θέση ευθύνης, έχεις χρέος να είσαι αυστηρός πρώτα με τον εαυτό σου. Και στις πιο δύσκολες στιγμές να βρίσκεις τη δύναμη να κάνεις όλα όσα χρειάζονται για να σταθούν οι άνθρωποι και πάλι στα πόδια τους» είπε ο Κώστας Αγοραστός.

«Οι άνθρωποι στη Μαγνησία ξέρουν ότι πάντα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης.  Λασπωθήκαμε, ματώσαμε, λυγίσαμε, κλάψαμε. Η κρίση μέτρησε αντοχές και χαρακτήρες. Την ώρα της καταστροφής, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να κάνω τη δουλειά, όχι επικοινωνιακή διαχείριση. Άλλοι, διάλεξαν να παίξουν με την ανθρώπινη τραγωδία. Επένδυσαν στην τοξικότητα και στο ψέμα. Αυτοαναγορεύτηκαν σε σωτήρες της στιγμής, όταν δεν έχουν  δοκιμαστεί ποτέ. Αυτοδοξάστηκαν  εν τη απουσία τους. Δηλαδή ζητούν να  διοικήσουν  επειδή ήταν διαχρονικά απόντες και αμέτοχοι. Αυτοί εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο, εμείς προσπαθούμε να τον απαλύνουμε. Αυτοί ζουν με τα βίντεο, εμείς με τους ανθρώπους».

«Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους  και κάνουμε τα πάντα  για να έρθουν και θα έρθουν γρήγορα,  δίκαιες  αποζημιώσεις. Συναντήθηκα την Τρίτη στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνεργαζόμαστε για να προχωρήσει ταχύτατα το  σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας:  έργα αποκατάστασης  στις πληγείσες περιοχές, η κρατική αρωγή σε κατοίκους και επιχειρήσεις, οι αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτροφών,  ζητήματα δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης. Ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό των εκτιμητικών συνεργείων για να προχωρήσουν όλα ταχύτατα. Έχει σημασία να δούμε  γιατί συνέβη αυτή η καταστροφή και αυτό θα μας το πουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες.  Οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες  έχουν ένα πρώτο πόρισμα για το τί πρέπει να γίνει, το Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με  Ερευνητικά Ιδρύματα   μελετούν το φαινόμενο σε όλες του τις διαστάσεις. Τα συμπεράσματα της διερεύνησης  αποτελούν  οδηγό σχεδιασμού  για το  μέλλον».

«Η ελπίδα νικά τον φόβο. Στέκομαι σήμερα μπροστά σας με πίστη και αυτοπεποίθηση: Μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την αρχή καλύτερα. Γιατί σε αυτό τον τόπο, τον τόνο τον δίνουν οι άνθρωποι. Γιατί ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε από τον ορίζοντα της σκέψης μας, το μέλλον. Γιατί τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσαμε μεγάλες και διαδοχικές κρίσεις. Και σε καθεμία απ αυτές, αποδείξαμε ότι μαζί μπορούμε και  βγαίνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Έφτασε η ώρα να κάνουμε ξανά απολογισμό. Να μετρηθούμε, να κριθούμε, να συγκριθούμε ένας προς έναν ξεχωριστά και όλοι μαζί ως ομάδα. Να αποφασίσετε ποιος είναι ο πιο ικανός. Ποιον θα εμπιστευτείτε  να βρίσκεται δίπλα σας,  δίπλα στην καθεμιά και στον καθένα,  στον  τιτάνιο αγώνα  που έχουμε μπροστά μας για να ξαναχτίσουμε μια πιο ανθεκτική Θεσσαλία.  Ποιος μπορεί να κάνει καλύτερα  τη δουλειά για να περάσουμε όλοι μαζί, δυνατότεροι, στην επομένη μέρα.  Σήμερα με την παρουσία σας εδώ,  μας δείχνετε το δρόμο.  

Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Και η απόφαση κρίνει  το μέλλον μας, το μέλλον της Μαγνησίας, όλης της Θεσσαλίας. Με ξέρετε και σας ξέρω. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει σχέση εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας, αλήθειας. Μαζί έχουμε παράξει  έργο που δεν μηδενίζεται ακόμα και στις πιο σκοτεινές ώρες. Είμαστε εδώ με ευθύνη, αποφασιστικότητα και εμπειρία για να περάσουμε όλοι μαζί, χωρίς καθυστέρηση στην επόμενη ημέρα.  Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν άνθρωποι με διαδρομή ζωής,  που έχουν αφήσει αποτύπωμα προσφοράς στην κοινωνία,  που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αγωνίζονται,  ότι βρίσκονται με ειλικρίνεια και ανθρωπιά στην υπηρεσία του πολίτη. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που με  στηρίζουν και με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους. Είμαστε η πιο ισχυρή ομάδα. Εγγυώμαι, μαζί να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή, καλύτερα. Την πιο κρίσιμη ώρα, τα δίνουμε όλα  για τη Θεσσαλία και τους ανθρώπους της και συνεχίζουμε, όλοι μαζί, δυνατά, μπροστά».

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Αγοραστού στην Π.Ε. Μαγνησίας

Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  με το ψηφοδέλτιο της Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών και τον Κώστα Αγοραστό στην Π.Ε. Μαγνησίας είναι οι: Αδαμάκη-Τζαβέλλα Ευδοκία (Εύη), Γίτση-Θλιβερού Φανή, Δογκάκης Ανδρέας, Ζάντζος Απόστολος, Ζάρρα           Γεωργία, Ζιγγιρίδης    Ευθύμιος, Καΐδης Κωνσταντίνος, Καραγεώργου-Παπουτσή       Αρχοντή, Καραγιάννη-Κυρίτση Ελένη, Καραμέτος Ηλίας, Καραουλάνης    Βασίλειος, Κίτσιος            Γεώργιος, Κόκκαλης Μάριος- Κωνσταντίνος, Κολυνδρίνη-Χαλαστάρα Δωροθέα, Μάμαλης Σπυρίδων, Μόρας Αθανάσιος, Μόσχος    Κωνσταντίνος, Μπέλλος Πέτρος, Οικονόμου Ευτέρπη (Πέπη), Παπαδιά (Όκκα) Μαρία, Πλατανιά-Παρασκευοπούλου Βασιλική, Σιούτη-Φούντα Αγορίτσα, Σουλδάτος      Απόστολος, Σουχρίνη            Αναστασία (Νατάσα), Στάμος Θεόδωρος (Άκης), Στέλλου-Χρηστάκη         Ειρήνη-Αλεξία, Στεφάνου Στέφανος, Τέας Ιωάννης, Τσουράπας Κωνσταντίνος, Φάτσης Στέργιος. Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  στην Π.Ε. Σποράδων είναι οι: Διολέττας Δημήτριος (Μπαλαλάς), Μπάλλα-Καθηνιώτη Αλεξάνδρα.

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...