Skip to main content
Ακτινίδιο Πυργετού

«Με τη λειτουργία του ψυγείου – συσκευαστηρίου στον Πυργετό, ανοίγονται νέοι ορίζοντες για το εμβληματικό προϊόν της περιοχής, το ακτινίδιο, καθώς καθετοποιείται η παραγωγική διαδικασία.

Με όχημα τη συγκεκριμένη επένδυση, το ακτινίδιο ταξιδεύει στις αγορές του εξωτερικού, στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία και συστήνεται στους καταναλωτές με την ετικέτα “Ακτινίδιο Πυργετού”, ενώ εξανεμίζονται οι μεσάζοντες, αυξάνοντας το κέρδος για τους παραγωγούς».

Αυτά επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στα εγκαίνια του ψυγείου – συσκευαστηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού – Ομάδα Παραγωγών Πυργετού.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο Θανάση Ευθυμίου, τον πρ. πρόεδρο και νυν αντιδήμαρχο Τεμπών, Θανάση Βλάχο και τα μέλη του Συνεταιρισμού για την επιμονή και την στοχοπροσήλωση, που επέδειξαν για την επίτευξη υλοποίησης του έργου, τόνισε:

«Ο Πυργετός και η ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Πηνειού, είναι ευλογημένος τόπος, καθώς εδώ, παράγεται το 10% της εγχώριας καλλιέργειας σε ακτινίδιο, σε μια έκταση 6000 στρεμμάτων.

Η πολιτεία, από την πλευρά της, οφείλει να στηρίζει τη λειτουργία υγιών συνεταιριστικών σχημάτων, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πυργετού, που συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες των παραγωγών και διευκολύνουμε τη δράση και ανάπτυξη συνεταιρισμών, συνδράμοντας, είτε με ευέλικτη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε με τεχνογνωσία και ενημέρωση».

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε στα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, σημειώνοντας:

«Η περίοδος, που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τους παραγωγούς.

Γνωρίζω καλά πως το υψηλό κόστος παραγωγής, η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη εργατών γης, η συρρίκνωση των διαθέσιμων αγορών, συνιστούν εκρηκτικό μείγμα, που δημιουργεί ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.  

Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι και σε τούτη τη δύσκολη συγκυρία, η κυβέρνησή μας βρίσκεται στο πλευρό σας, όπως έπραξε με τη μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ,  την επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου, την κατάργηση  της ρήτρας αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια, τις προκαταβολές αποζημιώσεων και τις αποζημιώσεις στο 100% της παραγωγής».

Κλείνοντας, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, ανέφερε με έμφαση, πως “η επένδυση και η λειτουργία του ψυγείου – συσκευαστηρίου στον Πυργετό, συνιστά και… άτυπη δικαίωση για την Ελληνίδα αγρότισσα, την ηρωίδα της υπαίθρου, τη μαχήτρια της γης, που τιμούσαμε τη χθεσινή ημέρα”.

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...