Skip to main content
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ελασσόνα

Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού Ελασσόνας, τον πρόεδρο Στούπα Αθανάσιο , τα μέλη Γαλάρη Γιάννη , Κυριλίδη Γιώργο και Μηνά Θεόδωρο είχε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας αποτελούμενο από τους Γκουντόπουλο Γρηγόριο, Έξαρχο Βασίλη , Τολίκα Μιχάλη και στελέχη της Τοπικής οργάνωσης Ελασσόνας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγο του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής , της αδυναμίας διάθεσης των αμυγδάλων και των καρυδιών σε ικανοποιητικές τιμές , της μεγάλης έλλειψης ρευστότητας και των καθυστερήσεων πληρωμής διαφόρων ενισχύσεων.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των εφαρμοστηκών αποφάσεων για την υλοποίηση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 και την έναρξη υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης με κίνδυνο απώλειες πόρων από τους αγρότες.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πελαγοδρομεί και ήδη διατυπώνονται σκέψεις για την ανάγκη τροποποιήσεων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης πριν ακόμα αρχίσει η υλοποίηση του , γεγονός που δείχνει την ανεπάρκεια της αγροτικής πολιτικής της Ν.Δημοκρατίας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκαν στις προτάσεις της παράταξης για την μείωση του κόστους παραγωγής , την στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών για την απώλεια εισοδήματος όπως έγινε και σε άλλα προϊόντα , την βελτίωση των κανονισμών του ΕΛΓΑ που αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα λόγω της κλιματικής κρίσης , τα κίνητρα για την στήριξη των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών και στις προτάσεις για την άμεση εφαρμογή των διάφορων μέτρων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 (σχέδια βελτίωσης , βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία , νέοι αγρότες) και την έγκαιρη πληρωμή των προβλεπόμενων ενισχύσεων.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα με την ύπαιθρο σε μαρασμό και μειωμένα τα εισοδήματα των αγροτών , τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...