Skip to main content
Λίτσα Λιακούλη ανάγκες

Τη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την Βουλευτή Λάρισας και τ. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, τους υποψήφιους  βουλευτές Σωτήρη Βούλγαρη και Δημήτρη Κουκούλη, τον Γραμματέα της ΝΕ Γιάννη Μαλάκο, τον Γραμ της ΤΟ ΠΑΣΟΚ Αγι Μπουμαρσόπουλο, τον Πρ του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργο Χατζή  καθώς και στελέχη και μέλη του Κινήματος.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους κατοίκους, τους παραγωγούς και τον εμπορικό κόσμο, στη λαϊκή αγορά και στα καταστήματα της περιοχής, αναδείχθηκαν εμφατικά τα ζέοντα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία.

Η Λαρισαία Βουλευτής εστίασε «στη συρρίκνωση των πραγματικών μισθών και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων», αναδεικνύοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για «ανθεκτική ανταγωνιστική παραγωγική βάση με καλές θέσεις εργασίας, φορολογική δικαιοσύνη και ισχυρό κοινωνικό κράτος».

«Η Ν.Δ. άφησε ανεξέλεγκτη την ακρίβεια να καλπάζει επί μακρόν, με αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώσουν παραπάνω 5 δις ευρώ σε έμμεσους φόρους, με τον υπολογισμό του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στις αυξημένες τιμές λόγω της ακρίβειας. Ο κ. Μητσοτάκης με το ένα χέρι μείωνε φόρους, που σημειωτέον ορισμένοι αφορούν μόνο τους ισχυρούς, και με το άλλο τα έπαιρνε πίσω από την τσέπη του Λαού. Ακόμη και σήμερα δεν έχουν εισπραχθεί τα ποσά από την φορολόγηση με συντελεστή 90% των υπερκερδών των προμηθευτών ενέργειας στη λιανική, που εξήγγειλε ο τ. Πρωθυπουργός, καθώς η σχετική Απόφαση... “ξεχάστηκε” στο συρτάρι του Υπουργού της Ν.Δ. Πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια η Ν.Δ., πορεύτηκαν με τους πιο άδικους φόρους, τους έμμεσους, που θίγουν τους πιο αδύναμους. Το 60% των φορολογικών εσόδων προέρχεται από αυτή την κατηγορία. Η ελληνική κοινωνία κατάντησε να εξαρτάται από κουπόνια ελεημοσύνης, τα κάθε λογής προσωρινά pass, ενώ οι αντοχές των νοικοκυριών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών μας, δοκιμάζονται σκληρά», υπογράμμισε η Ευαγγελία Λιακούλη.

Επιπλέον, η Λαρισαία Βουλευτής σημείωσε πως «η Ν.Δ. μας κήρυξε τον πόλεμο, γιατί ένιωσε πως το ΠΑΣΟΚ, ο κύριος πολιτικός αντίπαλος της δεξιάς, επέστρεψε δυναμικά, χάρη στη δύναμη των προοδευτικών δημοκρατών πολιτών, που γυρίζουν ξανά στο “πατρικό σπίτι” τους, στην ιστορική αυθεντική Δημοκρατική Παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ έκανε πράξη τις πιο τολμηρές μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολλών, το ΠΑΣΟΚ αναγεννημένο, με σύγχρονο προγραμματικό λόγο υπευθυνότητας και ρεαλισμού, γίνεται η δυνατή, ασυμβίβαστη, διεκδικητική φωνή στο πλευρό κάθε συμπολίτη μας που λαχταρά αξιοπρέπεια και προοπτική».

Η  Βουλευτής Λάρισας δεν παρέλειψε να αναφερθεί «στις τραγωδίες της επικαιρότητας που ανέδειξαν με τον πιο φρικτό τρόπο την επικίνδυνη κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τονίζοντας ότι «οι ευθύνες της Ν.Δ., έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης, για τις ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στα Νοσοκομεία, είναι προφανείς. Επαναλαμβάνουμε πως -βάσει των προτάσεων που έχουμε επανειλημμένως αναπτύξει- είναι αναγκαία η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, με διοχέτευση του 8% έως 10% των πόρων του για τις δημόσιες δομές υγείας, και όχι μόνο του 2% έως 4%, όπως ιδεοληπτικά επέλεξε εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος ο κ. Μητσοτάκης».

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...