Skip to main content
Λίτσα Λιακούλη

Σε μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η τ.Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Λίτσα Λιακούλη,επισημαίνει τα εξής:

 «Σήμερα, είναι η ημέρα της δημόσιας αναγνώρισης της προσφοράς όλων των εθελοντών αιμοδοτών , των σιωπηλών και αφανών ανθρώπων που, ήσυχα και απλά, με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, με συναίσθηση καθήκοντος απέναντι στην ανθρώπινη ζωή,  χαρίζουν  το αίμα τους και σώζουν ζωές συνανθρώπων, που έχουν ανάγκη.

 Δίνεις αίμα- Σώζεις ζωές: δύο φράσεις τόσο σύντομες μα μεγαλειώδεις και     ανεκτίμητες στην προσφοράς τους, στοιχειοθετούν την ανιδιοτέλεια της Αιμοδοσίας.

Σήμερα, ευαισθητοποιούμαστε σχετικά με την ύψιστη ανάγκη για αιμοδοσία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, για τη διατήρηση επαρκών αποθεμάτων ασφαλούς αίματος, αλλά και την επίτευξη καθολικής και έγκαιρης πρόσβασης σε ασφαλή μετάγγιση αίματος. Με τη σωστή ενημέρωση, μπορούμε να εξαλείψουμε την προκατάληψη, την παραπληροφόρηση και την άγνοια , που αφορά στην αιμοδοσία. 

Το γεγονός ότι το αίμα δεν παρασκευάζεται, δεν αγοράζεται, παρά μόνο χαρίζεται, είναι ένα εφαλτήριο αναζήτησης και θετικής σκέψης για το «μυστήριο» της Ανθρώπινης ζωής, που φανερά συνδέεται με τη συνύπαρξη και την αλληλεγγύη. 

Ολοκληρώνω τις σκέψεις μου με την προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία να γίνει κομμάτι της Ζωής και του Πολιτισμού μας.  Είμαι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης στο τεράστιο σημασίας εθελοντικό αιμοδοτικό έργο αλλά  και σε κάθε προσπάθεια προς αυτόν τον σκοπό.

Εύχομαι σε όλους όσους υπηρετούν με αφοσίωση τον θεσμό της αιμοδοσίας καθώς  και στους εθελοντές αιμοδότες να έχουν δύναμη για το πολύτιμο έργο της ανιδιοτελούς προσφοράς τους, πίστη στους στόχους τους και διάθεση για περαιτέρω κατακτήσεις στο κομμάτι του Ανθρωπισμού.

Σε όλες τις μάχες της ζωής είμαστε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ - #Κανείς _Μόνος!» 

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...