Skip to main content

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι το πρόγραμμα του να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα της χώρας στις επόμενες εκλογές επισήμανε σήμερα Νίκος Ανδρουλάκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο ως απάντηση στην παρουσία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Εγκάλεσε την κυβέρνηση για αποτυχία του λεγόμενου επιτελικού κράτους ενώ ήταν δεικτικός για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η συνολική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές ήταν ίδια με τους ψήφους που έλαβε ο ίδιος στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε το σύνολο των γεγονότων του καλοκαιριού (φωτιές, εκρήξεις στην Αγχίαλο, πλημμύρες, δολοφονία από νεοναζιστές νέου στο γήπεδο της ΑΕΚ κ.λ.π) μιλώντας για «ένα συνεχές αποτυχιών του λεγόμενου επιτελικού κράτους της Ν.Δ» και επισημαίνοντας πως «η μόνη αγωνία του Μεγάρου Μαξίμου είναι η ενίσχυση της εξουσίας του πρωθυπουργού». Μια συνθήκη που «δεν βοηθά την χώρα να μπει σε έναν δρόμο ευρωπαϊκής κανονικότητας». Ειδικά μάλιστα για την Θεσσαλία επισήμανε πως μετατρέπεται σε μια «υγειονομική βόμβα» τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν εστιάζει στην πρόληψη και στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς που έχει πρόσβαση η χώρα. Επίσης εξέφρασε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να υπάρξει εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις πλημμύρες στην Θεσσαλία προκειμένου να εντοπιστούν συγκεκριμένα οι ευθύνες που υπάρχουν.

Συνολικά επισήμανε πως σήμερα «το μεγάλο επίδικο είναι ποιος μπορεί να φτιάξει το κράτος» σχολιάζοντας πως αυτό δεν μπορεί να το κάνει η Νέα Δημοκρατία. Έτσι ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως «ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι υπεύθυνη και αξιόπιστή προοδευτική αντιπολίτευση» και «το πολιτικό του πρόγραμμα θα καταφέρει να είναι το κυβερνητικό σχέδιο της πατρίδας μας μετά τις επόμενες εκλογές». Μίλησε για μια κυβέρνηση «προοδευτική, ισχυρή με νέα πρόσωπα» τονίζοντας «έχουμε τους βαθμούς αυτονομίας και την πολιτική ελευθερία» αφού έως τώρα «δεν πήραμε τίποτε με την στήριξη των ισχυρών».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως «ήρεμο καλοκαίρι και ένας Ερντογάν που από τον ΟΗΕ λέει διχοτόμηση της Κύπρου και αναγνώριση του ψευδοκράτους δεν πάνε μαζί». Τόνισε πως «η ρητορεία του Ερντογάν δυναμιτίζει τις σχέσεις Ε.Ε – Τουρκίας» και ότι όποιος βλέπει την Τουρκία στην Ε.Ε είναι εκτός πραγματικότητας. Παραθέτοντας την θέση του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά επισήμανε «μια είναι η διαφορά η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με βάση το Διεθνές Δίκαιο» και η επίλυση του Κυπριακού στην βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων του ΟΗΕ.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τους υποψήφιους για την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε «δεν πρόκειται να πω οτιδήποτε αφορά τις εκλογές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την Κυριακή» γιατί «έχω προσωπική εμπειρία του τι σημαίνει εμπλοκή τρίτων κομμάτων ακόμη και με παρακρατικούς τρόπους σε μία κομματική διαδικασία» δηλαδή την «παρακολούθησή μου από το Μέγαρο Μαξίμου». Θύμισε πάντως αναφορικά με τις συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΣΑ πως «το ΠΑΣΟΚ με κορονοϊό είχε συμμετοχή 270.000 ανθρώπων» ενώ το «το άθροισμα των συμμετεχόντων ήταν οι ψήφοι που πήρα για να εκλεγώ την 2η Κυριακή». Παράλληλα επισήμανε αναφορικά με τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ πως «στο κοινοβούλιο είναι το πεδίο των πρωτοβουλιών» θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως θα κριθούν οι εσωτερικοί συσχετισμοί αλλά και οι ευρωπαϊκοί. Τόνισε πως «εμείς υπηρετούμε ως ευρω-σοσιαλιστές μια άλλη Ευρώπη» όπου «θα νοιώθει ο πολίτης ασφαλής από την Κύπρο μέχρι την Φινλανδία».

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...