Skip to main content

«Ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλίας έχει υποστεί τεράστιες ζημίες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες. Η διαδικασία ανασυγκρότησης των παραγωγικών δομών και της επαναφοράς της κανονικότητας θα απαιτήσει κεφάλαια, εργασία και χρόνο. Η πολιτεία οφείλει παντί τρόπω να σταθεί αρωγός στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλίας, και με ταχύτατες διαδικασίες να διευκολύνει τις προσπάθειες ανασύνταξης που καταβάλλει». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή σχετική Αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του επισημαίνει την ανάγκη επίλυσης των ζητημάτων που θέτει με  επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, με θέμα «Εξειδίκευση μέτρων που αφορούν σε επενδυτικές δράσεις στη Θεσσαλία - Πρωτοβουλίες προώθησης της θεσσαλικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας». Την επιστολή, της οποίας αποδέκτης έγινε και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνυπογράφουν οι κ.κ. Αθανάσιος Συριανός, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ), Γιώργος Ρουπακιάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), και Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Να αποτραπεί η μετανάστευση Θεσσαλών…

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «τα αιτήματα που προέρχονται από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, όπως είναι οι φορείς που συγκροτούν την Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων (ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ) πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Εξάλλου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υλοποιήσιμες οι συγκροτημένες προτάσεις τους για παρατάσεις και παρεμβάσεις σχετικές με την υλοποίηση χρηματοδοτούμενων επενδυτικών έργων, όπως ο Αναπτυξιακός Νόμος και οι Δράσεις του ΕΣΠΑ, αλλά και η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την προώθηση της θεσσαλικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που συμπεριλαμβάνουν τη διαφημιστική προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας και των τοπικών προϊόντων στα εθνικά και ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ιδιαίτερα σημαντική είναι, επίσης, η πρότασή τους για άμεση χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ δράσεων κατάρτισης ανέργων και επανακατάρτισης εργαζομένων με στόχο την επαγγελματική και οικονομική ενδυνάμωσή τους. Η τυχόν ολιγωρία σε αυτόν τον τομέα θα οδηγήσει, δυστυχώς, στην μετανάστευση μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού της περιφέρειας, προοπτική που με κάθε τρόπο οφείλουμε να αποτρέψουμε».

Larissa News - Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...