Skip to main content
Κώστα Αγοραστού

Για την πρόοδο των εργασιών των Ολλανδών ειδικών της εταιρείας HVA Ιnternational, από την οποία η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης για την πλημμυρισμένη λεκάνη απορροής της Θεσσαλίας, ενημερώθηκε εκ νέου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαμορφώσει στο κτίριο της στη Λάρισα, ειδικό κέντρο επιχειρήσεων για την Ολλανδική Ομάδα, η οποία συνεργάζεται στενά, τόσο με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό ανταλλάσοντας απόψεις για την μορφολογία του εδάφους και τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της κυβέρνησης.

Η Ολλανδική εταιρεία, με μεγάλη διεθνή εμπειρία στη διαχείριση πλημμυρών και πολύπλοκων αρδευτικών έργων επιχειρεί με γρήγορους ρυθμούς την επισκόπηση του θεσσαλικού κάμπου, αναλύοντας στοιχεία (φωτογραφικούς χάρτες, τοπογραφικά σχέδια, δορυφορικές εικόνες, κ.α.), ενώ έχει χωρίσει σε ζώνες τη Θεσσαλία (Ανατολική-Δυτική- παραβούνια). Οι μελέτες επικεντρώνονται τόσο στο τεχνικό μέρος (διαχείριση αναχωμάτων, φραγμάτων, απομάκρυνση φερτών υλικών, κ.α.), όσο και στο συνολικό υδάτινο σύστημα, συμπεριλαμβανομένου της περιοχής όπου δημιουργήθηκε η νέα λίμνη στην Κάρλα. Παράλληλα η Εταιρία εξετάζει και τους παράγοντες που διαμορφώνονται με τα νερά που κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά στην θεσσαλική πεδιάδα.

Στόχος της Εταιρίας είναι να καταθέσει προτάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών σε επίπεδο υποδομών  και διαχείρισης για την αποφυγή μελλοντικών πλημμυρικών φαινομένων, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην αγροτική παραγωγή, για την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα (π.χ. δημιουργία ελεγχόμενων πλημμυρικών ζωνών), αλλά και τη λήψη μέτρων για την άρδευση των χωραφιών σε περιόδους ξηρασίας.




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...