Skip to main content

Με ομόφωνη απόφαση των μελών της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου Εκλογικών Δαπανών και Παραβιάσεων, απορρίφθηκε η ένσταση – καταγγελία του υποψηφίου δημάρχου κ. Θανάση Μαμάκου κατά του νυν δημάρχου Λαρισαίων και εκ νέου υποψηφίου, κ. Απόστολου Καλογιάννη.

Ο κ. Μαμάκος είχε καταγγείλει τον δήμαρχο Λαρισαίων για τις ενημερώσεις που έκανε στους πολίτες τις ημέρες της κρίσης με τις πλημμύρες, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε την εκλογική νομοθεσία και τους περιορισμούς που προβλέπει για την  προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr τα μέλη της Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από στελέχη από Εφέτη, πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενημερώσεις του δημάρχου αφορούσαν αποκλειστικά την ενημέρωση των πολιτών για έκτακτο και απρόβλεπτο γεγονός, όπως αυτό της θεομηνίας και απέρριψαν την ένσταση του κ. Μαμάκου.

Yπενθυμίζουμε ότι το νομικό πλαίσιο ορίζει ότι σε περιπτώσεις έκτακτων γεγονότων δεν υπάρχουν περιορισμοί σε μονοπρόσωπα αιρετά όργανα της Αυτοδιοίκησης (περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ)

Από τη Συμπαράταξη Λαρισαίων δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση, ωστόσο στελέχη του εκλογικού επιτελείου κάνουν λόγο για «απόφαση κόλαφο κατά του κ. Μαμάκου. Ακόμα και τις ημέρες της κρίσης, το μόνο που σκέφτονταν ήταν πως να αξιοποιήσουν το οτιδήποτε για το προσωπικό τους εκλογικό όφελος. Δεν τους ένοιαζε ούτε η πόλη, ούτε οι πολίτες. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πώς να προκαλέσουν πολιτική ζημιά στον Απόστολο Καλογιάννη, είτε με τα fake news, είτε με την καταγγελία στην Επιτροπής. Η ομοφωνία  της απόφασης  συνιστά ισχυρό ράπισμα για τον κ. Μαμάκο.»   

Larissanet




Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...