Skip to main content
Μάξιμος Χαρακόπουλος ψηφοδέλτιο Λάρισας

«Σε κάθε περίπτωση η παρουσία ενός πρωθυπουργού στο ψηφοδέλτιο μιας εκλογικής περιφέρειας είναι τιμή και σηματοδοτεί, είτε κρατήσει την έδρα είτε όχι, ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του για την περιοχή». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λάρισας Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο TRT Radio 95,1 fm και τη δημοσιογράφο κ. Βάσω Οικονόμου. Ο Θεσσαλός πολιτικός και μέσω της συχνότητας της TRT απηύθυνε πρόσκληση στους πολίτες να προσέλθουν «αύριο στις 6:30 μ.μ. στη μεγάλη εκδήλωση που θα έχουμε στο κλειστό του Αλκαζάρ, όπου ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στο σύνολο των κατοίκων του κάμπου, σε όλους τους πολίτες, και δι’ αυτών στο σύνολο της χώρας».

Σύγκριση προγραμμάτων και όχι σύγκρουση

Ερωτηθείς για τις εκλογές ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απάντησε ότι «οι εκλογές θα είναι την άνοιξη, όπως επανέλαβε από το Βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, αλλά θα είναι μία εκλογική αναμέτρηση που θα έχει τοξικά χαρακτηριστικά με ευθύνη και επιλογή πρωτίστως της αξιωματικής αντιπολίτευσης και λιγότερο των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης. Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι στο τέλος της ημέρας οι πολίτες δεν θα παρασυρθούν από αυτό το κλίμα. Έτσι κι αλλιώς η ΝΔ θα επιμείνει στη σύγκριση προγραμμάτων και κυβερνητικών πεπραγμένων και όχι στη σύγκρουση που επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση, την πόλωση και το φανατισμό. Έχουμε να παρουσιάσουμε έργο, στα σχεδόν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, συντελέστηκε ένα πολύ σημαντικό έργο εν μέσω πρωτόγνωρων εξωγενών κρίσεων και προκλήσεων. Και αυτό το έργο θέλουμε να το συγκρίνουν οι πολίτες με βάση τα έργα και τις ημέρες της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που λίγο έλειψε να οδηγηθεί η χώρα εκτός ΕΕ, να χαθεί το μεγαλύτερο επίτευγμα που πετύχαμε σε χρόνους ειρήνης, που ήταν η ένταξη μας στην ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Αναβάθμιση ισχύος και κύρους για την χώρα

Ο κυβερνητικός βουλευτής αναφορικά με την επιθετικότητα της Τουρκίας και την ενίσχυση της άμυνάς μας επισήμανε ότι «η χώρα έχει αναμφίβολα αναβαθμιστεί σε κύρος και ισχύ και αυτό το εισπράττουμε όλοι. Το γεγονός ότι μετά από μία υπερδεκαετή οικονομική κρίση έχουμε γενναία εξοπλιστικά προγράμματα, αναβάθμιση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, ενίσχυση και των τριών κλάδων του στρατεύματος, αεροπορίας, στρατού ξηράς και πολεμικού ναυτικού, οδήγησε και σε αυτόν τον εκνευρισμό από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, τον εκνευρισμό της Άγκυρας που είδε ότι ανατρέπεται η ισορροπία ισχύος σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο.

Την ώρα που η Τουρκία δεν μπορεί να πετύχει την αναβάθμιση των F-16, η Ελλάδα όχι μόνο έχει αναβαθμίσει τα F-16, όχι μόνο έχει αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα RAFALE, τις φρεγάτες BELHARA από τη Γαλλία, αλλά έχει δρομολογηθεί και η έλευση των F-35, της νέας γενιάς αεροσκαφών από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που ενισχύουν αναμφίβολα την άμυνα της χώρας, θωρακίζουν την αμυντική ικανότητα της χώρας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως, αυτή τη στιγμή με τους σεισμούς φαίνεται ότι έχουμε μία μερική αναδίπλωση της Τουρκίας, ασχολείται με το εσωτερικό της μέτωπο. Μην έχουμε αμφιβολίες, όμως, ότι μεσομακροπρόθεσμα η στρατηγική της Τουρκίας δεν θα αλλάξει».

Η Ελλάδα το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης

Ερωτηθείς για την επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα είναι ο πυλώνας σταθερότητας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ότι η Ελλάδα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, ο εταίρος που είναι σταθερός, δεν αλληθωρίζει προς άλλες δυνάμεις. Βεβαίως, αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα καθίσταται και ενεργειακός κόμβος, που συμβάλλει στην απεξάρτηση και των υπολοίπων βαλκανικών χωρών και των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, με τις εγκαταστάσεις που γίνονται στη χώρα για την υγροποίηση του φυσικού αερίου, που θα μεταφέρεται από άλλες πηγές. Αυτά όλα, αναμφίβολα, είναι σημαντικά.

Αλλά και πάλι σας λέω ότι θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Γιατί η Δύση δεν έχει ξεγράψει την Τουρκία. Αντιθέτως, επιδιώκει είτε με τον Ερντογάν, μετά από την κρίση των σεισμών, είτε με μία άλλη διακυβέρνηση, με μία ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης στην Τουρκία, να διατηρήσει στο άρμα της Δύσεως, της ευρωπαϊκής προοπτικής, της ατλαντικής συμμαχίας, την Άγκυρα. Η Τουρκία είναι μία μεγάλη χώρα, δεν πρέπει να το λησμονούμε, μια τεράστια αγορά και σε μία γεωπολιτική περιοχή ιδιαίτερη. Συνορεύει με το Ιράν -άλλος δαιμονοποιημένος εχθρός της Δύσης/ είναι δίπλα στη Μέση Ανατολή, κοντά στο Ισραήλ, στο υπογάστριο της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης, έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρωσία. Δεν είναι μία χώρα που είναι αδιάφορη για το δυτικό κόσμο».

Ο Καραμανλής στην υπηρεσία του ελληνικού λαού

Σχετικά με την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές απάντησε ότι «ο Κώστας Καραμανλής έχει συνδέσει όλη του την πολιτική του διαδρομή με την παράταξη στην οποία γεννήθηκε, ανδρώθηκε και την υπηρέτησε με συνέπεια, είτε ως στέλεχος της νεολαίας, είτε ως βουλευτής Θεσσαλονίκης, πόσο δε μάλλον ως πρωθυπουργός της χώρας. Η δήλωση του είναι ξεκάθαρη. Παραμένει στο πλευρό, στρατευμένος στον υπέροχο κόσμο που τον ανέδειξε σε πρωθυπουργό, στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας και στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Ολοκλήρωσε έναν κύκλο με την κοινοβουλευτική του διαδρομή, παραμένει πολιτικό ον και ενδεχομένως να έχει και την άνεση πια να παρεμβαίνει ακόμα περισσότερο τοποθετούμενος επί των σημαντικών εθνικών ζητημάτων. Εγώ δεν είμαι ο πλέον αντικειμενικός κριτής, κυρία Οικονόμου, για να τοποθετηθώ για τον Κώστα Καραμανλή, γιατί η πολιτική μου διαδρομή είναι ταυτισμένη με τον Κώστα Καραμανλή. Πρωτοεκλέχθηκα ως βουλευτής το 2004, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αρχηγό τον Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα το 2009 ο Καραμανλής ήταν υποψήφιος στη Λάρισα, είχε ηγηθεί του ψηφοδελτίου μας και τότε για να καταδείξει το ενδιαφέρον της παράταξής μας για τον αγροτικό κόσμο. Οι αγρότες ήταν πάντοτε η ραχοκοκαλιά της παράταξής μας, της Νέας Δημοκρατίας, στήριξαν αυτή την παράταξη και αυτή το ανταπέδωσε στηρίζοντας τον κόσμο στην περιφέρεια, τους ανθρώπους της, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

Να συμβαδίζει ο λόγος του πολιτικού με τον τρόπο της ζωής του

Τέλος αναφορικά με το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού στη χώρα υποστήριξε ότι «για να εκλεγεί κάνεις μία φορά, άντε δύο, δεν είναι τόσο δύσκολο. Μπορεί να πει μία κουβέντα παραπάνω, κάποιοι να πουν συνειδητά ψέματα, κάποιοι να χαϊδέψουν τα αυτιά του κόσμου. Για να έχει διάρκεια κάνεις στην πολιτική θα πρέπει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του και με τους πολίτες. Δεν μπορεί να επενδύει στο ψέμα, θα πρέπει να επενδύει στην αλήθεια, να δείχνει ειλικρινές και πραγματικό ενδιαφέρον, το οποίο το εισπράττουν οι πολίτες. Μην υποτιμούμε το λαϊκό ένστικτο, το αισθητήριο του πολίτη. Αντιλαμβάνεται ποιος του λέει αλήθεια και ποιος του λέει ψέματα, ποιος επιχειρεί να του υφαρπάξει την ψήφο. Ξέρει σε βάθος χρόνου ποιοι είναι συνεπείς με τις αρχές και με τους λόγους του. Είναι εύκολο να λες μεγάλα λόγια, το ζήτημα είναι αν ο λόγος σου συμβαδίζει με τον τρόπο της ζωής σου. Και νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας όλοι κρινόμαστε -στην πολιτική, έτσι κι αλλιώς, καθημερινά δίνουμε εξετάσεις».







Πρόσφατα Άρθρα


Larissa News - Τελευταίες Ειδήσεις

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Συμμετοχή της Λάρισας στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μάθησης της UMESCO

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Παγκοσμίου Δικτύου των Πόλεων που Μαθα...
Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Ημέρα Καριέρας από τη ΔΥΠΑ Λάρισας στο Grecotel Larissa Imperial

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 22η Ημέρα Καριέρας στη Λάρισα το Σάββατο 18...
Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Νέοι βανδαλισμοί στον περιφερειακό του αλσυλλίου στα Φάρσαλα

Μπροστά σε ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν για μία ακόμη φορά διερχόμενοι πολίτες καθώς και οι υπηρε...
Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Στα Φάρσαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

Επίσκεψη στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συναντή...